Οι διάσημοι με τους περισσότερους fake followers στο Instagram!

11:49 12/8/2019 - Πηγή: iPop

Οι fake followers στο Instagram… ζουν ανάμεσά μας και κυρίως «ανθίζουν» στους διάσημους. Celebrities με εκατομμύρια ακόλουθους από τους οποίους, όμως, ένα σημαντικό ποσοστό (40% κατά μέσο όρο) δεν υπάρχει.

Οι fake followers στο Instagram ζουν και βασιλεύουν παρά το γεγονός ότι το app κάνει αρκετές κινήσεις ώστε να τους περιορίσει. Τους διαγράφει κατά καιρούς αλλά εκείνοι επιμένουν. Ή απλά κάποιος τους αγοράζει. Γιατί

όλα στο Instagram είναι… αριθμός και εικόνα και όταν πρόκειται για χρήματα (από τις διαφημίσεις)… τότε ποιος είπε ότι όλοι παίζουν έντιμα;

Ας πάρουμε για παράδειγμα την Kim Kardashian, η οποία διατηρεί στο Instagram έναν απ’ τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς που ξεπερνά τους 145 εκ. followers. Αλλά από αυτούς το 40% δεν υπάρχει. Δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα αλλά fake profiles.

Τα στοιχεία έγιναν γνωστά όταν η Σχολή Μουσικών Σπουδών στο Λονδίνο, The Institute of Contemporary Music Performance (ICMP), προχώρησε σε έλεγχο των λογαριασμών στα social media 99 προσωπικοτήτων από τους χώρους της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού με τη βοήθεια του λογισμικού μέτρησης IG Audit, online εργαλείου που φιλτράρει τους ψεύτικους λογαριασμούς στα social media.

Και οι μετρήσεις που έβγαλε πραγματικά μας εντυπωσιάζουν. Όχι, επειδή ζούμε στο ροζ συννεφάκι και ξαφνικά πέσαμε από αυτό, αλλά επειδή οι fake followers είναι πραγματικά πολλοί!

Σύμφωνα με το IG Audit 60 εκατομμύρια ακόλουθοι της Kim είναι ψεύτικοι! Αλλά η Kim δεν βρίσκεται καν στη λίστα με τους top 10 celebrities με τους fake followers στο Instagram, σε αντίθεση με τις αδερφές της…

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το IG πρώτη στη λίστα είναι η Ellen DeGeneres, όπου σχεδόν οι μισοί followers της είναι ψεύτικοι. Συγκεκριμένα, από τους 75, 6 εκ. ακόλουθους, το 49% δεν υπάρχει!

Την Ellen ακολουθούν οι superstar της k-pop BTS με το 47% των 19,4 εκατ. ακόλουθων τους στο Instagram να είναι ψεύτικοι και την τρίτη θέση κατέχει η Courtney Kardashian καθώς το 46% των ακολούθων της είναι fake.

Η άλλη αδερφή, η Khloe κατέχει την 9 θέση με 43% ψεύτικους followers, ενώ η Kim βρίσκεται στη 13η θέση με τους celebrities που έχουν ψεύτικους ακόλουθους.

Σύμφωνα με το IG Audit tool αυτοί είναι οι 10 διάσημοι με τους περισσότερους fake followers στο Instagram:

Ellen DeGeneres- 49%BTS – 47%Kourtney Kardashian -46%Taylor Swift – 46%Ariana Grande – 46%Deepika Padukone – 45%Miley Cyrus – 45%Katy Perry – 44%Khloe Kardashian – 43%Priyanka Chopra – 43%

Να σημειώσουμε βεβαίως, πώς δεν είναι μόνοι οι celebrities του εξωτερικού με ψεύτικους ακόλουθους, αλλά αυτό το φαινόμενο ανθίζει και στην Ελλάδα.

Τι κάνει το Instagram για αυτά τα ψεύτικα accounts;

Επειδή ζούμε στη εποχή… «influencers: αυτή η μάστιγα» , το Instagram έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να κάνει κάτι για όλους αυτούς τους fake followers, τα ψεύτικα προφίλ, τα ψεύτικα likes και comments.

Η εταιρεία δημιούργησε μια ομάδα με στόχο να μειώσει τα φαινόμενα με τους wanna-be influencers που βασίζονται σε χιλιάδες ψεύτικους followers. H εν λόγω ομάδα του Instagram κήρυξε… πόλεμο ενάντια στις third-party εφαρμογές που βοηθούν τους wanna-be «influencers» να αποκτήσουν μεγαλύτερο κοινό μ’ αυτό τον τρόπο.

Συγκεκριμένα, όλες αυτές οι εφαρμογές που δημιουργούν ψεύτικα likes, follows και σχόλια παραβιάζουν τους Όρους Χρήσης του Instagram και γι’ αυτό θα μπλοκάρονται.

Την ίδια στιγμή, όσοι χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους third-party εφαρμογές λαμβάνουν άμεσα ένα μήνυμα που τους ενημερώνει ότι αφαιρέθηκαν τα ψεύτικα likes, follows και comments που είχαν καταγραφεί στους λογαριασμούς τους και επιπλέον τους ζητείται να αλλάξουν το password τους.

Τώρα το κατά πόσο εφαρμόζονται αυτά και είναι αποτελεσματικά… εμείς απλά είμαστε αισιόδοξοι!

Photo: unsplashh/Diggity Marketing

Το άρθρο Οι διάσημοι με τους περισσότερους fake followers στο Instagram! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα