Οι 6 τρόποι για να γίνεις πιο έξυπνος

12:51 4/9/2019 - Πηγή: iPop

Όλοι μας θέλουμε να είμαστε έξυπνοι. Ή να νιώθουμε έξυπνοι. Κάποιοι λένε ότι έξυπνος δεν γίνεσαι, αλλά γεννιέσαι. Ανεξάρτητα απ’ το κατά πόσον αυτή η φράση σε βρίσκει σύμφωνο ή όχι, υπάρχουν σίγουρα κάποιοι τρόποι για ν’ ακονίσεις το μυαλό σου. Παρακάτω οι τρόποι για να γίνεις πιο έξυπνος, όπως τους περιγράφει η Jessica Hagy, συγγραφέας του βιβλίου How to be Interesting, στο Forbes.

Το να είσαι έξυπνος είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει και το εξασκείς. Δεν γίνεται απλά να μένεις στο ότι έχεις κάποιες βασικές γνώσεις και καλή αντίληψη των πραγμάτων. Το μυαλό σου, όπως και το σώμα σου, εάν

δεν το εκπαιδεύεις, κάποια στιγμή δεν θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Γι’ αυτό και πρέπει να δεις ποιοι είναι οι τρόποι για να γίνεις πιο έξυπνος.

Διάβασε βιβλία

Δεν έχει σημασία τι είδους βιβλία. Απλά διάβασε. Κάθε βιβλίο, ανεξάρτητα απ’ το πόσο περίεργο ή ασυνήθιστο είναι, σου προσφέρει κάτι. Ορισμένα βιβλία μπορεί να έχουν πληροφορίες για την ομορφιά και το wellness, ενώ άλλα να σου δίνουν ιστορικές γνώσεις. Όλες αυτές οι πληροφορίες σου είναι χρήσιμες.

Παρατήρησε τους ανθρώπους

Οι έξυπνοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τους άλλους ανθρώπους. Μπορούν να τους συναισθανθούν και να μπουν μεταφορικά στη θέση τους. Παρατηρώντας τους άλλους ανθρώπους, μια εξάσκηση ιδιαίτερα χρήσιμη όταν επισκέπτεσαι άλλες χώρες, σε κάνει να μαθαίνεις πολλά πράγματα για τον άνθρωπο, αλλά και τους πολιτισμούς.

Νιώσε τα συναισθήματα

Τα δυσάρεστα, καταπιεσμένα συναισθήματα που τα «χωνεύεις», αργότερα σου πέφτουν βαριά. Με το να βιώνεις κάθε συναίσθημα, γίνεσαι πραγματικά εξυπνότερος. Ενεργοποιείς κομμάτια του εγκεφάλου σου που μπορεί να είναι αδρανή εδώ και καιρό. Είναι ουσιαστικά το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη!

Φτιάξε παζλ και λύσε γρίφους

Οι γρίφοι και τα παζλ ήταν ανέκαθεν τρόποι εξάσκησης του μυαλού μας. Το να μάθεις να περιηγείσαι ανάμεσα στα προφανή και στη σκέψη «έξω απ’ το κουτί» είναι μια δεξιότητα που θα σου φανεί πολύ χρήσιμη σε πολλά κομμάτια της ζωής σου. Πώς θα εξασκηθείς σ’ αυτό; Λύνοντας γρίφους και φτιάχνοντας περίπλοκα παζλ!

Pixabay

Δες εδώ γρίφους για να εξασκήσεις το μυαλό σου!

Αντιμετώπισε τις δυσκολίες

Κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζεις πραγματικά είναι μια ευκαιρία να γίνεις λίγο εξυπνότερος. Μαθαίνεις να αντεπεξέρχεσαι σ’ όσα εμπόδια εμφανίζονται στη ζωή σου και μην ξεχνάς ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι εκείνοι που δεν αποφεύγουν τα αρνητικά συναισθήματα και τις δυσκολίες, αλλά αντιθέτως τις βλέπουν ως μια ευκαιρία να γίνουν καλύτεροι!

Απόρριψε τις απόλυτες απόψεις

Να σκέφτεσαι κάθε πληροφορία που λαμβάνεις ως ένδειξη, όχι ως συμπέρασμα. Απόφυγε ερμηνείες που έχουν μόνο άσπρο και μαύρο και μάθε και το γκρι! Αυτές οι γκρίζες ζώνες, είναι συνήθως εκείνες στις οποίες βρίσκει καταφύγιο η αλήθεια. Διατηρώντας το μυαλό σου ανοιχτό σε διαφορετικές απόψεις και οπτικές γωνίες, γίνεσαι πραγματικά εξυπνότερος!

Δες ακόμα:

Τα 6 πράγματα που κάνουν οι πιο έξυπνοι άνθρωποι!

Το άρθρο Οι 6 τρόποι για να γίνεις πιο έξυπνος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα