Επιστροφή μετά τις διακοπές: Οι Αθηναίοι μας δίνουν τις καλύτερες ατάκες!

20:45 3/9/2019 - Πηγή: iPop

Η επιστροφή μετά τις διακοπές είναι δύσκολη. Και ειδικά όταν η επιστροφή αυτή είναι στην Αθήνα, τότε τα πράγματα ζορίζουν ακόμη περισσότερο. Ένα θα σου πούμε φίλε μας, δεν είσαι μόνος. 

Η επιστροφή μετά τις διακοπές στην Αθήνα είναι σαν να τρως μια μικρή κουταλιά απ’ το αγαπημένο σου γλυκό και να σου το παίρνουν μέσα από τα χέρια ή σαν να τρως μόνο EΝΑ πατατάκι και να μην έχεις πρόσβαση στα άλλα.

Έρευνες

έχουν μιλήσει κι έχουν αποδείξει τη θλίψη μετά τις διακοπές και αυτή ακριβώς μας αποτύπωσαν λίγο-πολύ όλοι οι Αθηναίοι που βρέθηκαν στο διάβα μας και μας έδωσαν απλόχερα τις πιο επικές, καταθλιπτικές, μουντρούχες ατάκες. Γιατί αυτό είναι το mood.

Μα ούτε ένας να μη μιλήσει για νέα ξεκινήματα; Για νέους στόχους; Ένα #welcomeSeptember βρε αδερφέ! Όχι, αυτά τα αφήνουμε για το Instagram… όπως δηλαδή και τις #tb καλοκαιρινές φωτογραφίες που θα μας βομβαρδίσουν τους επόμενους μήνες.

Επιστροφή μετά τις διακοπές: Οι Αθηναίοι απαντούν με… ατάκες

Η μικρή ιστορία αυτού του κυρίου έχει ως εξής. Κάθεται αραχτός στο παγκάκι, αγναντεύει την άσφαλτο, πίνει καφεδάκι. Πλησιάζουν κορίτσια του iPop και τον ρωτούν πώς νιώθει για την επιστροφή του από τις διακοπές.

«Μια χαρά. Εδώ είναι τα λεφτά», απαντά και μας αφοπλίζει. Πού;;;; Πού είναι τα λεφτά;;; Αν κάπου υπάρχουν… ας έρθουν, είμαστε έτοιμοι να τα διαχειριστούμε!

Και καθώς περπατάμε με μια απορία και μην έχοντας ξεπεράσει το σοκ, δύο κορίτσια μας γύρισαν στην καθημερινότητα. Τι έρχεται μετά τις διακοπές κορίτσια;;; «Διάβασμα. Πολύ διάβασμα», μας λένε ενώ προσπαθούν να απολαύσουν την τελευταία τους βόλτα πριν επιστρέψουν στο καβούκι τους.

Να σημειώσουμε εδώ πως η επόμενη αργία είναι στις 28 Οκτώβρη και είναι Δευτέρα. Μέχρι τότε υπομονή.

«Θλίψη», «απογοήτευση», «πόνος» είναι οι απαντήσεις των περισσότερων κι εμείς μπορούμε να δούμε αυτόν τον πόνο στα μάτια τους, μπορούμε από τα μάτια τους να μπούμε στα βάθη της ψυχής τους και να καταλάβουμε πώς νιώθουν. Κουράγιο φίλοι μαζί θα το περάσουμε κι αυτό (δυστυχώς).

Φυσικά, να πούμε πως υπήρχε και μια μερίδα ανθρώπων που δεν πήγε διακοπές και νιώθει καλά με αυτό. Κι εμείς σκεφτόμαστε πως μάλλον νιώθουν καλά γιατί δεν έχουν μέτρο σύγκρισης;;;

Μια άλλη μερίδα ανθρώπων που από αύριο θα τους κόψουμε και την «Καλημέρα» είναι εκείνοι που νιώθουν υπέροχα γιατί ετοιμάζονται να φύγουν ξανά. Πού να πας καλέ μου;;; Όχι, εδώ θα καθίσεις να ζήσουμε μαζί τη ζέστη, τον συνωστισμό, τα Μέσα (ένα κεφάλαιο από μόνα τους), τη ρύπανση. Εσάς δεν σας συμπαθήσαμε και πολύ να το γνωρίζετε…

«Μη δω ξανά άνθρωπο να ανεβάζει κι άλλες φωτογραφίες από διακοπές στο Instagram», μας είπε μια γυναίκα και η αλήθεια είναι πως τα… νεύρα της δεν ήταν και πολύ καλά αλλά ένα δίκιο της το δίνουμε!

«Σκατά», ήταν μια απάντηση που περιγράφει όλα τα παραπάνω συναισθήματα και… «πίσω στην κόλαση» η ατάκα με την οποία λιγάκι ταυτιστήκαμε. Πόσα κοινά έχουμε τελικά;;;

«Winter is coming», μας είπε ένας νεαρός με το χαμόγελο στα χείλη και παρά λίγο να στραβώσουν τα δικά μας από αυτήν την ωμή αλήθεια.

Φυσικά, συναντήσαμε και μερικούς από εκείνους τους τύπους που με το αδιάφορο ύφος δεν καταλάβαμε ποτέ πώς ένιωσαν που γύρισαν απ’ τις διακοπές στην πόλη. Μάλλον, δεν ένιωσαν!

Ένας κύριος παραδέχθηκε πως κλαίει κάθε βράδυ σε εμβρυακή στάση από τότε που επέστρεψε απ’ τις διακοπές, ενώ τα κορίτσια του iPop.gr είπαν μ’ ένα στόμα- μια φωνή πως νιώθουν θλίψη.

Η ατάκα που κερδίζει βραβείο; «Δεν πάτε πάλι μερικές μερούλες διακοπές;». Να πάτε παιδιά, να πάτε για να μείνουμε και πάλι εμείς κι εμείς, να βρίσκουμε να παρκάρουμε, να μην έχει κίνηση στην Κηφισίας, να βρίσκουμε θέση στα Μέσα, να μην περιμένουμε ένα τέταρτο για να παραγγείλουμε τον καφέ μας.

Συμπέρασμα; Κανείς δεν είναι ευτυχισμένος που γύρισε στην Αθήνα, ή για να το θέσουμε καλύτερα δεν έτυχε να βρεθεί στο διάβα μας, γιατί εάν είχε βρεθεί θα αποτελούσε ένα κεφάλαιο μόνος του σ’ αυτό το άρθρο. Αν υπάρχεις κάπου εκεί έξω εσύ που είσαι χαρούμενος, στείλε μας πώς ακριβώς νιώθεις και θα σου συστήσουμε τους καλύτερους!

Σ’ όλους εσάς, ευχόμαστε κουράγιο. Να θυμάστε πως είμαστε μαζί σε αυτό. Δυστυχώς.

Πάντως να θυμάσαι, εάν δεν νιώθεις ούτε κι εσύ έτοιμος να πεις αντίο στα μπάνια μέχρι του χρόνου, σου έχουμε μερικές προτάσεις:

Οι διακοπές δεν τελείωσαν! Κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα για να κρατήσεις εδώ το Καλοκαίρι!

Photo: unsplash/Adrian Dascal

Το άρθρο Επιστροφή μετά τις διακοπές: Οι Αθηναίοι μας δίνουν τις καλύτερες ατάκες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα