Οι 5 εκπληκτικές ιδιότητες του μελιού για το πρόσωπο!

18:18 6/10/2019 - Πηγή: iPop

Οι 5 εκπληκτικές ιδιότητες του μελιού για το πρόσωπο, γιατί εκτός από όλες τις άλλες χρήσεις του, το μέλι έχει κυρίαρχο ρόλο και στον χώρο της ομορφιάς.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά εάν και δεν χρειάζεσαι εμάς να σου μιλήσουμε για τα θαυματουργά οφέλη που έχει το μέλι. Το μέλι είναι γλυκό και γνωστό για τα οφέλη του απ’ τα πανάρχαια χρόνια κι εμείς αγαπάμε τις μέλισσες που τόσο απλόχερα μας το «σερβίρουν» στο πιάτο μας.

Το μέλι εκτός απ’ το χρυσαφένιο του χρώμα έχει και «χρυσές» ιδιότητες για την επιδερμίδα μας, καθώς βοηθάει τόσο τα λιπαρά όσο και τα ξηρά δέρματα. Διαθέτει 300 συστατικά,

μεταξύ των οποίων και της βιταμίνης Β, του ασβεστίου, του σιδήρου κτλ. Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, είναι φυσικό αντιβακτηριακό και κάνει το δέρμα μας να λάμπει στην κυριολεξία.

Οι 5 εκπληκτικές ιδιότητες του μελιού για το πρόσωπο:Είναι το τέλειο προϊόν καθαρισμού προσώπου

Το οποίο μάλιστα μπορείς να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Τα αντιοξειδωτικά του μελιού, οι αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες το καθιστούν ως το ιδανικό συστατικό για την καταπολέμηση της ακμής. Ανοίγει τους πόρους και αφήνει την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη όλη μέρα.

Unsplash/Chinh Le DucΚάνει φυσικό peeling

Για την απολέπιση του προσώπου κι έναν φυσικό καθαρισμό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις το δικό σου scrub με μέλι και άλλα συστατικά όπως λεμόνι ή ζάχαρη και να το τρίψεις απαλά στην επιδερμίδα σου. Καλό θα ήταν να είχες καθαρίσει πριν το πρόσωπο σου και να κάνεις απολέπιση τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Είναι ιδανικό για την ακμή

Ξανά οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες βοηθούν στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας. Χρησιμοποίησε το για να αντιμετωπίσεις σπυράκια που δεν φεύγουν ή για να καταπραΰνεις άλλες αυτοάνοσες δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα ή την ψωρίαση.

Unsplash/Pass the HoneyΕνυδατώνει την επιδερμίδα

Είναι ιδανικό για την ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου, καθώς θα την αφήσει ιδιαίτερα απαλή όταν το εφαρμόσεις σε αυτήν. Το μέλι είναι κατάλληλο και για ξηρές επιδερμίδες, καθώς τα αντιοξειδωτικά του οφέλη χαρίζουν σε αυτά τα δέρματα τις καταπραϋντικές του ιδιότητες.

Κατάλληλο για anti-aging

Οι αντιγηραντικές ιδιότητες του μελιού είναι επίσης γνωστές, γι’ αυτό και θα βρεις το μέλι ως συστατικό σε αρκετές κρέμες και προϊόντα ομορφιάς. Όλα τα συστατικά που διαθέτει το μέλι λειτουργούν από κοινού για τη θρέψη της επιδερμίδας. Μπορεί να μην μειώνει τις ρυτίδες, μειώνει όμως την εμφάνισή τους.

Διάβασε ακόμη:

Μια κουταλιά μέλι πριν τον ύπνο μπορεί να κάνει θαύματα!

Photo: Unsplash/Taisiia Stupak

Το άρθρο Οι 5 εκπληκτικές ιδιότητες του μελιού για το πρόσωπο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα