Απολαυστικές πένες με πέστο και κοτόπουλο!

15:26 6/10/2019 - Πηγή: iPop

Συνταγή για απολαυστικές πένες με πέστο και κοτόπουλο που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες συνταγές για ζυμαρικά που έχεις δοκιμάσει.

Αυτές οι πένες με πέστο, κοτόπουλο, λιαστές ντομάτες, τυρί κρέμα και τριμμένη παρμεζάνα είναι το ιδανικό γεύμα ακόμη για τις μέρες που νομίζεις ότι δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις τίποτα.

Χρειάζεσαι μόνο μίση ώρα για να ετοιμάσεις τα πιο νόστιμα ζυμαρικά που έχουμε δοκιμάσει

εδώ και καιρό, ενώ θα σε συμβουλεύαμε να την αποθηκεύσεις κάπου για να την φτιάξεις ξανά και στο μέλλον.

Τι θα χρειαστείς για τις πένες με πέστο;1 κιλό από στήθος κοτόπουλο2 κουταλιές της σούπας βούτυρο2 σκελίδες σκόρδο1/2 κιλό πένες1,5 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου1 φλιτζάνι γάλα85 γρ. τυρί κρέμα1/3 φλιτζάνι σάλτσα πέστο βασιλικού1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάναπιπέρι1 πρέζα θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά

Προαιρετικά:

3 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα από σπανάκι1/4 φλιτζάνι λιαστές ντομάτεςΠώς θα φτιάξεις τις πένες με πέστο και κοτόπουλο;Συνταγή:Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ελαφρώς χρώμα.Ενώ μαγειρεύουμε το κοτόπουλο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους.Κλείνουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν μέσα στον ζωμό.Μόλις ο ζωμός έρθει σε βράση, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά και μειώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τις πένες να σιγοβράσουν για ακόμη 8 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά κάθε δύο λεπτά.Μόλις ο ζωμός απορροφηθεί πλήρως απ’ τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το γάλα, το τυρί κρέμα και τη σάλτσα πέστο.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα υλικά.Ρίχνουμε το σπανάκι και τις λιαστές ντομάτες και αφαιρούμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά.Για το σερβίρισμα, ρίχνουμε πάνω απ’ τα ζυμαρικά φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια πρέζα θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς.Δες κι αυτό:

Πεντανόστιμα ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και λουκάνικο!

Photo: budgetbytes.com

Το άρθρο Απολαυστικές πένες με πέστο και κοτόπουλο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα