Οδηγός επιβίωσης απ’ τον καύσωνα απ’ τον ΙΣΑ!

09:23 3/7/2019 - Πηγή: iPop

Ο καύσωνας χτυπά την πόρτα σε όλη τη χώρα σήμερα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) μας προετοιμάζει και μας συμβουλεύει. Αναλυτικά οδηγίες για τον καύσωνα.

Αναλυτικές οδηγίες για τον καύσωνα δίνει ο ΙΣΑ στους πολίτες, συμβουλεύοντας την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και την παραµονή σε σκιασµένους και δροσερούς χώρους.

Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιµοποιείτε καπέλο ή άλλο κάλυµµα του κεφαλιού. Τα

ρούχα θα πρέπει να είναι κατά προτίµηση λεπτά, βαµβακερά, ευρύχωρα και ανοιχτόχρωµα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τη σωµατική κόπωση και τις εργασίες στο ύπαιθρο τις θερµές ώρες της ηµέρας, να πίνουν δροσερό νερό ή φυσικούς χυµούς και να αποφεύγουν τα σακχαρούχα και ανθρακούχα ποτά. Θα πρέπει να τρώνε ελαφρά φαγητά χωρίς αλάτι και λίπος και να αποφεύγουν τα οινοπνευµατώδη ποτά. Επίσης, θα πρέπει να κάνουν δροσερά ντους.

Οι πολίτες που λαµβάνουν φαρµακευτική αγωγή -και ιδίως όσοι λαµβάνουν διουρητικά, ηρεµιστικά, αντιυπερτασικά, αντιισταµινικά, β’ αναστολείς κ.ά.- πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή µε τον γιατρό τους. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και όσοι πάσχουν από νοσήµατα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήµατος, οι διαβητικοί, οι νεφροπαθείς, οι αλκοολικοί, καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαριά νοσήµατα.

Κάθε πολίτης θα πρέπει να επικοινωνήσει µε γιατρό ή τις υγειονοµικές Αρχές εάν εµφανίσει το παραµικρό σύµπτωµα το οποίο ενδεχοµένως είναι αποτέλεσµα των καιρικών συνθηκών, όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συµπεριφοράς, ναυτία, εµετούς, κράµπες κ.λπ.

Οκτώ «ανάσες» δροσιάς στην Αθήνα

Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες θα δοθούν στους πολίτες προκειμένου να προστατευτούν απ’ τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι αίθουσες θα είναι ανοικτές από τις 08.00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής και είναι οι ακόλουθες:

Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαµούρη 22 & ∆ύµης), Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (∆ράκου 26-28), Λέσχη Φιλίας Νέου Κόσµου «Η Ανάληψη του Κυρίου» (Χελντράιχ 15), Λέσχη Φιλίας Ανω Πετραλώνων (Αιξονέων & Μυρµιδόνων), Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Αίµονος 9 & Αστρους), Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου (Αχαρνών 372), Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου (Ξεναγόρα 6), Λέσχη Φιλίας Αµπελοκήπων (Πανόρµου & Βαθέος 25).

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το άρθρο Οδηγός επιβίωσης απ’ τον καύσωνα απ’ τον ΙΣΑ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα