Μόνο με αυτόν τον τρόπο μια γυναίκα ερωτεύεται πιο εύκολα!

21:32 2/7/2019 - Πηγή: iPop

Προσπαθείς να «ρίξεις» την κοπέλα που σου αρέσει, αλλά μάταιος κόπος; Όμως, εσύ ξέρεις πότε ερωτεύεται μια γυναίκα και πότε ενδίδει πιο εύκολα στον ρομαντισμό;

Όλοι έχουμε ακούσει την φράση «ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι», όμως μια νέα έρευνα που έγινε το αποδεικνύει κι όλας. Μια γυναίκα, συγκεκριμένα, ανταποκρίνεται καλύτερα στον ρομαντισμό, έχοντας πλήρες στομάχι και όντας καλά φαγωμένη.

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι μια καλά θρεπτική γυναίκα μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο ρομαντισμό. Κατά

τη διάρκεια της μελέτης, οι γυναίκες με άδειο στομάχι κλήθηκαν να εξετάσουν ουδέτερες εικόνες, αλλά και ρομαντικές. Στη συνέχεια, είδαν και πάλι τις ίδιες εικόνες, αλλά αφού έλαβαν 500 θερμίδες η καθεμία. Οι αντιδράσεις του εγκεφάλου τους αναλύθηκαν και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιώντας μαγνητικό συντονισμό.

Photo: Serendipity / Miramax Films

Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι γυναίκες ανταποκρίνονται καλύτερα στις ρομαντικές εικόνες με πλήρη στομάχι. Οι περιοχές του εγκεφάλου που ανταποκρίνονται στην ανταμοιβή ενεργοποιούνται στη δεύτερη περίπτωση. Αυτή η αντίδραση μπορεί να συμβεί γιατί όταν οι άνθρωποι είναι πεινασμένοι είναι δύσκολο να σκεφτούν κάτι άλλο από το φαγητό. Μετά το φαγητό, χαλαρώνουν και ανοίγουν περισσότερο στα πράγματα.

Εκτός από την ισχυρή σύνδεση μεταξύ του γεμάτου στομαχιού και των ρομαντικών σχέσεων, είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς τα τρόφιμα επηρεάζουν το ρομαντισμό. Οι ερευνητές έχουν δείξει ότι οι γεύσεις επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να χειρίζονται καλύτερα τις ρομαντικές φράσεις από τις μη ρομαντικές στα ραντεβού τους. Στην περίπτωση αυτή, ήταν πιο ευαίσθητοι σε γλυκά λόγια, ακόμη και αν το φαγητό δεν είχε ιδιαίτερη γεύση. Η ευγένεια συνέβαλε, επίσης, στη θετική αξιολόγηση των πιθανών συντρόφων και στο μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την καθιέρωση μιας σχέσης με αυτούς.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το μοίρασμα και η διατροφή μεταξύ τους. Σύμφωνα με τη μελέτη, το μοίρασμα του φαγητού δείχνει μια φιλική σχέση μεταξύ των ανθρώπων, ενώ το να δίνεις μόνο φαγητό σε κάποιον άλλο μπορεί να υποδηλώνει και μια ρομαντική σχέση. Και αν αυτό το φαγητό έχει μαγειρευτεί με αγάπη και προσπαθήσεις και λίγο, αυξάνει τις δυνατότητες να δείξεις στον άλλο πόσο σημαντικός είναι για σένα.

Η σύνδεση μεταξύ φαγητού και ρομαντισμού λειτουργεί και με έναν άλλο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, τα ρομαντικά συναισθήματα δίνουν την εντύπωση ότι όταν το φαγητό είναι πιο γλυκό και τα πιάτα ειδικά προετοιμασμένα για ένα άτομο, τότε τα πιάτα αυτά είναι πιο γευστικά.

Στην αρχή μιας νέας σχέσης, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από τις επιλογές των συντρόφων τους για φαγητό. Αλλά όταν οι σχέσεις γίνονται ισχυρότερες και σταθερές, όλα αλλάζουν και οι άνδρες πέφτουν υπό την επίδραση των διατροφικών συνηθειών της κοπέλας τους.

Photo: Eat Pray Love / Columbia Pictures

Φυσικά, ο ρομαντισμός είναι αυτή η σειρά συναισθημάτων, χημείας, συμφερόντων και αμοιβαίων ανακαλύψεων που είναι ευχάριστη και εκπληκτική. Αλλά, όπως έχουμε ήδη καταλάβει, δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τη δύναμη των τροφίμων σε αυτόν τον τομέα. Το φαγητό δεν μπορεί πάντα να εμποδίσει ένα ραντεβού από το να είναι μια πραγματική καταστροφή, καθώς δεν θα μπορέσει να συνδέσει δύο ανθρώπους που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ένα καλό γεύμα μπορεί να κάνει το βράδυ ενός ζευγαριού ακόμα πιο ρομαντικό. Το βασικό είναι να μην ξεχνάμε φυσικά το επιδόρπιο!

Το άρθρο Μόνο με αυτόν τον τρόπο μια γυναίκα ερωτεύεται πιο εύκολα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα