Προσοχή! Έτσι θα βρεις πού ψηφίζεις στις 7 Ιουλίου

08:55 3/7/2019 - Πηγή: iPop

Αν googlαρεις «πού ψηφίζω» , τότε ευτυχώς το πρώτο αποτέλεσμα είναι η ιστοσελίδα από το υπουργείο Εσωτερικών που σου παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και με ένα κλικ έχεις μάθει τα πάντα!

«Πού ψηφίζω;», «Ψηφίζω εκεί που ψήφισα και στις ευρωεκλογές;» , είναι ορισμένα ερωτήματα που απασχολούν πολλούς ανθρώπους και πρέπει να πάρεις απαντήσεις από νωρίς ώστε να μην τρέχει και δεν φτάνεις τελευταία στιγμή και να γλιτώσεις την ταλαιπωρία.

Οι αρμόδιοι, λοιπόν, από το υπουργείο Εσωτερικό απευθύνουν έκκληση στους ψηφοφόρους να επισκεφθούν την ηλεκτρονική

εφαρµογή «Μάθε πού ψηφίζεις», καθώς η επισκεψιµότητα της σχετικής ιστοσελίδας χαρακτηρίζεται µειωµένη σε σχέση µε τον χρόνο που αποµένει έως την ερχόµενη Κυριακή των βουλευτικών εκλογών. Αν η έλλειψη ενδιαφέροντος των εκλογέων εξηγείται λόγω της πρόσφατης προσέλευσης στις κάλπες, αυτό ενέχει κινδύνους.

Να σημειώσουμε άλλωστε πως μπορεί να μην ψηφίζεις εκεί που ψήφισες στις 26 Μαΐου, ενώ τότε λειτούργησαν πάνω από 40.000 εκλογικά τµήµατα, σχεδόν διπλάσια από τα 22.000 της 7ης Ιουλίου. Αυτό ήταν για διευκόλυνση όλων των ψηφοφόρων προκειμένου να μη δηµιουργηθούν µεγάλες ουρές, καθώς οι κάλπες ήταν τρεις έως και τέσσερις. Τώρα η κάλπη είναι μόνο μια και επομένως δηµιουργήθηκαν τότε νέα εκλογικά τµήµατα και πολλοί εκλογείς µετακινήθηκαν από τον τόπο που ψήφιζαν συνήθως.

Κανονικά όλοι οι ψηφοφόροι θα επιστρέψουν τώρα στα εκλογικά τµήµατα που ψήφιζαν τα προηγούµενα χρόνια αλλά όπως κι αν έχει μπορείς απλά με ένα κλικ να το τσεκάρεις πρώτα, να δεις πού θα ασκήσεις το εκλογικό σου δικαίωµα.

Πώς θα το κάνεις;

Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού ψηφίζεις»Καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της ∆ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθµό 213 136 1500, από ∆ευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00. Οσοι δεν βρουν το όνοµά τους καλούνται να απευθυνθούν στον δήµο που είναι εγγεγραµµένοι.

Υπενθυµίζεται ότι οι ερχόµενες εκλογές θα γίνουν µε βάση την τελευταία αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων της 30ής Απριλίου 2019 και αυτό σηµαίνει ότι δεν θα ισχύσει αίτηση µεταδηµότευσης ύστερα από αυτή την ηµεροµηνία.

Διάβασε τι ισχύει και για την εκλογική άδεια που δικαιούσαι ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση.

Το άρθρο Προσοχή! Έτσι θα βρεις πού ψηφίζεις στις 7 Ιουλίου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα