«Μπελάδες» για το παλάτι του Μπάκιγχαμ: Ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ – Τι απαντά ο ίδιος

13:27 27/6/2022 - Πηγή: iPop

O πρίγκιπας της Ουαλίας φέρεται να δέχθηκε βαλίτσες που περιείχαν εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με τον Σεΐχη Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times.

Κάρολος ή William; Αυτόν θέλουν για Βασιλιά οι Βρετανοί

Τι ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Sunday Times

Ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να έλαβε συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά για το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Πρίγκηπα της Ουαλίας από

τον Σεΐχη Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, σε πληρωμές που έγιναν μεταξύ 2011 και 2015.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μετρητά παραδόθηκαν τη μία φορά μέσα σε μια βαλίτσα, την άλλη σε σακβουαγιάζ και σε σακούλες από το πολυκατάστημα Fortnum & Mason. Οι παραδόσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συναντήσεώς τους, συμπεριλαμβανομένης μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης στο Clarence House το 2015.

Τα χρήματα που δόθηκαν στον Πρίγκιπα συγκεντρώθηκαν από την ιδιωτική τράπεζα Coutts και κατατέθηκαν απευθείας στους λογαριασμούς του Φιλανθρωπικού Ταμείου του Πρίγκιπα της Ουαλίας (PWCF), αναφέρει η Sunday Times.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Κάρολος ενήργησε παράνομα. Ωστόσο το επεισόδιο θέτει κάποια εύλογα ερωτήματα σχετικά με την κρίση του και τη λήψη μεγάλων δωρεών από έναν ξένο πολιτικό παράγοντα και δισεκατομμυριούχο.

Με εξωδικαστικό συμβιβασμό και μερικά εκατομμύρια λίρες, η βασιλική οικογένεια προσπαθεί να «σβήσει» το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Πρίγκιπας Andrew

Η ανακοίνωση από το γραφείο του πρίγκιπα Καρόλου

«Οι φιλανθρωπικές δωρεές που δέχτηκε από τον Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, διοχετεύθηκαν άμεσα σε μια από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του Πρίγκιπα, η οποία πραγματοποίησε την δέουσα διαχείριση και μας διαβεβαίωσε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο του Καρόλου.

Η Sunday Times ανέφερε ότι δεν υπήρξε υπαινιγμός πως οι δωρεές ήταν παράνομες. Ωστόσο, η αστυνομία και η βρετανική Επιτροπή Φιλανθρωπίας πρόκειται να ερευνήσουν τους ισχυρισμούς.

5 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις αν σε εξιτάρει η ίντριγκα στη βασιλική οικογένεια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Μπελάδες» για το παλάτι του Μπάκιγχαμ: Ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ – Τι απαντά ο ίδιος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα