«Όχι» στους συμβιβασμούς στις πλάτες της Ελλάδας λέει ο Τσακαλώτος

15:51 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Αυστηρό μήνυμα σ΄όσους προσπαθούν να προβούν σε συμβιβασμούς στις πλάτες της Ελλάδας έστειλε από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αφού κάποιες χώρες της Ευρώπης θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρέους αλλά πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, καταθέτουμε μια πρόταση: Μειώστε μας τα πρωτογενή πλεονάσματα των ετών μετά το 2018 και εμείς δεσμευόμαστε

ότι ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί θα κατευθύνεται μόνο σε μείωση φόρων και άλλες ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Για το ΔΝΤ:

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε και για το Ταμείο επισημαίνοντας, πως και αυτό αλλά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες θεωρούν ότι μια χώρα δεν μπορεί να κρατά υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ο συμβιβασμός του ΔΝΤ με κάποιες χώρες της Ευρώπης να είναι στις δικές μας πλάτες. Δεν είναι ούτε τίμιο ούτε έχει οικονομική λογική. Έχουμε εφαρμόσει κατά γράμμα το μνημόνιο, έχοντας νομοθετήσει και πράγματα που τα θεωρούσαμε παράλογα ή αντικειμενικά. Άλλωστε, τόσο εμείς όσο και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, θεωρούμε ότι το στόχο του 3,5% τον φτάνουμε και χωρίς νέα μέτρα» τόνισε.

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post «Όχι» στους συμβιβασμούς στις πλάτες της Ελλάδας λέει ο Τσακαλώτος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα