«Εφικτό» χαρακτηρίζει το στόχο για πολιτική συμφωνία επί της δεύτερης αξιολόγησης η Κυβέρνηση

15:16 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Με το βλέμμα στραμμένο στη δεύτερη αξιολόγηση είναι η Κυβέρνηση η οποία αν και γνωρίζει πως παραμένουν αρκετά ζητήματα ανοιχτά χαρακτηρίζει το στόχο για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου «εφικτό».

Όσα ειπώθηκαν κατά το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα:

Αναφέρθηκε ότι ο στόχος για πολιτική συμφωνία επί της δεύτερης αξιολόγησης στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη είναι «ρεαλιστικός και εφικτός».

Παράλληλα, στο Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ενημέρωσε τους παρόντες για όλες τις πτυχές της διαπραγμάτευσης και επισημάνθηκε, πως «υπάρχουν μεν ακόμη ανοιχτά ζητήματα, αλλά είναι εφικτή η πολιτική σύγκλιση μέχρι τότε».

Ποια θέματα, όμως, παραμένουν ανοιχτά;

Ζητήματα τα οποία αφορούν στα εργασιακά, το δημοσιονομικό, και την ενέργεια. Την ίδια βέβαια στιγμή, σε εκκρεμότητα παραμένει και το ποια θα είναι η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσαν ότι το Ταμείο οφείλει να αποφασίσει τι θα κάνει, αν δηλαδή «θα θέλει ή όχι να συνεχίσει».

Κυβερνητική πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά για το ΔΝΤ ότι «ούτως ή άλλως συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος και οφείλει να μην μένει στην αμφισημία»και συμπλήρωσε «το θέλουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς αυτό».

Τονίζουμε, ότι η Κυβέρνηση θα κάνει υπομονή έως το τέλος αυτής της εβδομάδας όποτε και θα υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα. Η ιδία κυβερνητική πηγή δήλωσε «μιλάμε για μια πολιτική συμφωνία επί των αρχών επί των ζητημάτων στα οποία θα κλείσουμε. Από κει και πέρα θα υπάρξει και η νομοθέτηση». Ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λέει όχι σε νέα μέτρα για μετά το 2018.

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακό και διαπραγμάτευση επί τάπητος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post «Εφικτό» χαρακτηρίζει το στόχο για πολιτική συμφωνία επί της δεύτερης αξιολόγησης η Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα