O Πούτιν δεν θα δώσει το παρών στην κηδεία του Κάστρο

13:55 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, δεν αναμένεται να παραστεί στην κηδεία του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, που έχει ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο Πούτιν επικαλέσθηκε φόρτο εργασίας, αλλά επίσης και την προετοιμασία του για έναν σημαντικό λόγο τον οποίο θα εκφωνήσει.

Σε ανακοίνωση, λοιπόν, που εκδόθηκε από τη ρώσικη αντιπροσωπεία στην κηδεία από την πλευρά της χώρας θα παραβρεθεί ο

πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, κάτω σώματος του ρωσικού κοινοβουλίου, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, στενός πολιτικός σύμμαχος του προέδρου της Ρωσίας.

Βέβαια, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του μετά τον θάνατο του Φ.Κάστρο, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Την 26η Νοεμβρίου του 2016, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου και του Υπουργικού Συμβουλίου της Κούβας Ραούλ Κάστρο, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του εκ μέρους των Ρώσων πολιτών και του ιδίου μετά τον θάνατο του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιδέλ Κάστρο» επισημαίνει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους περιέγραψε τον εκλιπόντα ηγέτη ως μια «σημαντική πολιτική φυσιογνωμία, έναν πατριώτη» και εξήρε την συμβολή του στην φιλία και τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Κούβας και της Ρωσίας.

Ενώ στο κλείσιμο της αναφέρει: «Ο Ραούλ Κάστρο ευχαρίστησε τον Ρώσο ηγέτη για τα λόγια συμπαράστασης και επιβεβαίωσε την πορεία προς μια ολοκληρωμένη συνεργασία με την Ρωσία».

Διαβάστε επίσης:

Αποτεφρώθηκε η σορός του Κάστρο

photo:The Guardian

The post O Πούτιν δεν θα δώσει το παρών στην κηδεία του Κάστρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα