Οι αντάρτες έχασαν τον έλεγχο του Χαλεπίου

13:37 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Οι αντάρτες όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα έχασαν τον έλεγχο του βορειοανατολικού Χαλεπιού. Την ίδια στιγμή χιλιάδες είναι οι άμαχοι οι οποίοι εγκαταλείπουν την περιοχή και τρέχουν να σωθούν.

Σε ανακοίνωση του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε, πως ο συριακός στρατός κατέλαβε τη στρατηγικής σημασίας συνοικία αλ Σάχουρ του ανατολικού Χαλεπιού και ότι θα συνεχίσει την προέλασή του στην πόλη.

Ο στρατός έχει καταλάβει

τις συνοικίες αλ Σάχουρ, Χαϊντριγέ και Σέιχ Χοντρ, ενώ την ίδια στιγμή οι κουρδικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη συνοικία Σέιχ Φάρες.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα της αντιπολίτευσης στο Χαλέπι από το 2012» τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν και παράλληλα πρόσθεσε:

«Η αντιπολίτευση έχει χάσει περισσότερο από το ένα τρίτο της περιοχής που έλεγχε στο Χαλέπι στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης».

Βέβαια, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο στρατός και οι παραστρατιωτικές ομάδες που τον υποστηρίζουν έχουν καταλάβει ολόκληρη τη συνοικία και την καθαρίζουν από τις νάρκες.

The post Οι αντάρτες έχασαν τον έλεγχο του Χαλεπίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα