Ο σκύλος σου σε ακολουθεί παντού; Έτσι, θα το σταματήσεις!

19:42 19/2/2020 - Πηγή: iPop

Ο σκύλος σου σε ακολουθεί παντού; Όπου κι αν πας και μέσα στο σπίτι, βρίσκεται από πίσω σου; Έχει γίνει η ουρά σου; Πώς μπορείς να το σταματήσεις;

Όπου κι αν πας στο σπίτι, μπάνιο ή κουζίνα, ό,τι κι αν κάνεις… το τετράποδο πηγαίνει από πίσω σου. Αλλά είναι πραγματικά ανάγκη να το κάνει;

Τα σκυλιά είναι πιστά πλάσματα κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Ομολογουμένως, είναι λίγο μυστήρια πλάσματα και ορισμένες φορές δεν καταλαβαίνουμε τις κινήσεις τους. Γιατί σε ακολουθεί παντού; Τι θέλει να πετύχει;

Τα σκυλιά σε

θεωρούν “κτήμα” σου. Είσαι ο γονιός του και σε ακολουθεί σε καθετί που κάνεις.

Σε ακολουθεί ο σκύλος σου; Δες τι μπορείς να κάνεις

Αν θέλεις να πας στην τουαλέτα με την ησυχία σου ή δεν θέλεις να έρχεται μαζί σου κάθε φορά που πηγαίνεις στο super market, τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις εκπαίδευση.

Μπορείς να μάθεις στον σκύλο σου να σε περιμένει στην πόρτα και να μην έρχεται από πίσω σου. Ειδικά, αν έχει μάθει τις πιο σημαντικές και βασικές οδηγίες, τότε αυτό θα του φανεί παιχνιδάκι. Και σίγουρα χρειάζεται υπομονή και εκπαίδευση.

Unsplash/Avi Naim

Τα λάθη που κάνεις με την εκπαίδευση του σκύλου σου

Πώς θα μάθεις στον σκύλο σου να περιμένει και να μη σε ακολουθεί;

Αρχικά, το πιο σημαντικό είναι να μάθεις στον σκύλο σου να περιμένει, ειδικά όταν δεν σε βλέπει στο χώρο.

Η εντολή “μείνε” ή “περίμενε” θα πρέπει να συνδεθεί με την εντολή “κάτσε”. Κάθε φορά που το τετράποδό σου κάθεται ήρεμο και χαλαρό, ειδικά όταν δεν σε βλέπει και δεν είσαι στον χώρο, τότε θα πρέπει να το επιβραβεύσεις.

Μόλις μάθει και εξασκήσει απόλυτα αυτήν την εντολή, τότε συνέχισε! Ποια θα είναι η επόμενη εντολή; Στη συνέχεια, θα πρέπει να τον κάνεις να περιμένει μπροστά από την πόρτα του μπάνιου, ενώ την έχεις κλείσει.Μην παραμείνεις κρυμμένος πίσω από την πόρτα για αρκετή ώρα, αλλά αύξησε σταδιακά τη διάρκεια.

unsplash/Craventure Media

Για ορισμένα σκυλιά που έχουν ιδιαίτερα έντονα το ένστικτο της προστασίας, βοηθά να μπουν πρώτα εκείνα στο μπάνιο για να ελέγξουν τον χώρο και να αντιληφθούν πως δεν υπάρχει τίποτα επικίνδυνο και μετά να μπεις κι εσύ στο μπάνιο και να το αφήσεις να περιμένει έξω από την πόρτα.

Δείξε προσοχή στη δική σου συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Δείξε του ότι είναι φυσιολογικό να εξαφανίζεσαι στο μπάνιο για λίγο και δεν χρειάζεται να ανησυχήσει.

Αν ο σκύλος σου ξεκινά να ξύνει ή να κοπανάει την πόρτα για όση ώρα είσαι στο μπάνιο, όταν βγεις απλώς προσπέρασέ τον κι αγνόησέ τον. Σε διαφορετική περίπτωση, ενθαρρύνεις αυτή την κακή συμπεριφορά του.

Διαβάστε επίσης:

Ο μεγάλος κίνδυνος για τα σκυλιά που αγνοούμε!

Photo: unsplash/Samuel Charron

Το άρθρο Ο σκύλος σου σε ακολουθεί παντού; Έτσι, θα το σταματήσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έτσι,etsi