Όταν ο κοροναϊός έπληξε την Apple

17:22 19/2/2020 - Πηγή: iPop

O κοροναϊός έπληξε την Apple, όπως παραδέχθηκε η εταιρεία, η οποία έγινε το πρώτο μεγάλο brand που ανακοίνωσε πως θα επηρεαστεί απ’ την παγκόσμια εξάπλωση του ιού.

Πώς ο κοροναϊός έπληξε την Apple;

Η αμερικανική εταιρεία προειδοποίησε πως ο κοροναϊός θα φέρει δυσκολίες στην παγκόσμια τροφοδία συσκευών iPhone,

διότι η ζήτηση, αλλά και η προσφορά έχουν επηρεαστεί απ’ την επιδημία της νόσου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα είναι λιγότερα iPhones διαθέσιμα προς πώληση στο εξωτερικό.

Παράλληλα, η εταιρεία δεν δίστασε να παραδεχτεί πως υπάρχουν συνέπειες και στα έσοδά της.

Φυσικά, η Apple δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ή εκτιμήσεις για τον βαθμό της ζημιάς που θα υποστεί αυτό το τρίμηνο, καθώς αυτό θα φανεί τον Απρίλιο, που θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου φέτος.

Τα περισσότερα καταστήματα στην Κίνα είναι κλειστά ή ανοιχτά λίγες μόνο ώρες, συνεπώς οι πωλήσεις πολλών εταιρειών εκ των πραγμάτων εμφανίζουν μείωση, καθώς και οι πελάτες είναι λιγοστοί.

Όλα τα κινέζικα καταστήματα της Apple αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστά, καθώς και πολλά που ανήκουν σε συνεργάτες της.

Η Apple ανακοίνωσε πως σταδιακά προσπαθεί να ανοίξει κάποια απ’ αυτά, ενώ οι αναλυτές απ’ την πλευρές τους εκτιμούν πως ο κοροναϊός θα φέρει σημαντική μείωση στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων και άλλων τεχνολογικών συσκευών στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, ίσως και κατά 50% στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Σημείωση! Η Κίνα συνεισφέρει το 15% των συνολικών εσόδων της Apple, οι μετοχές της οποίας κινήθηκαν πτωτικά στο χρηματιστήριο μετά την προειδοποίηση προς τους επενδυτές.

Δες ακόμα:

Πότε έρχεται το iPhone που θα κοστίζει 400 ευρώ;

Το άρθρο Όταν ο κοροναϊός έπληξε την Apple εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα