Χαρακτηριστικά που έχουν οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι!

18:05 19/2/2020 - Πηγή: iPop

Τα χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων μερικές φορές είναι ευδιάκριτα κι άλλες απλά δεν μπορούμε να τα εντοπίσουμε με μια πρώτη ματιά. Τι συμβαίνει, λοιπόν, με όσους έχουν ένα πραγματικά υψηλό IQ;

Υπάρχουν ορισμένες απροσδιόριστες και περίεργες ενδείξεις που σημαίνουν πως ένας άνθρωπος είναι πραγματικά πολύ έξυπνος. Υπάρχουν έρευνες που έχουν εξετάσει κι έχουν δείξει τι ξεχωριστό έχουν οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Τι κάνουν στην καθημερινότητά τους; Τι τους αρέσει και τι όχι; Τι επιλέγουν και τι αφήνουν πίσω;

Χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπωνΠερπατούν
πιο γρήγορα

Υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στην ευφυΐα και την ταχύτητα στο βάδισμα: Οι πιο γρήγορες ταχύτητες έχουν μια θετική επιρροή στις γνωστικές ικανότητες του ατόμου. Και όπως φαίνεται αυτοί που περπατούν γρήγορα έχουν μερικούς πόντους extra.

Και το άλλο θετικό είναι ότι γερνάς πιο αργά, εξωτερικά κι εσωτερικά.

Photo: Unsplash/Gaelle MarcelΔεν τους αρέσουν τα ζεστά ντους

Είναι εντάξει να κάνεις ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο αλλά είναι ακόμη πιο ευεργετικό για τον εγκέφαλο ένα δροσερό ντους.

Τα τακτικά ντους με πιο χαμηλή θερμοκρασία μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη, την απόδοση του εγκεφάλου, να κάνουν τη διάθεσή σου καλύτερη και να σου δώσουν επιπλέον ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι ευαίσθητοι με τα συναισθήματα των άλλων

Γιατί η ευφυΐα δεν έχει μόνο να κάνει με τα επίπεδα του IQ αλλά και με το EQ, τη συναισθηματική νοημοσύνη. Το αναπτυγμένο EQ είναι αυτό που επιτρέπει στους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν καλύτερα καταστάσεις άγχους και να καταλάβουν καλύτερα τους άλλους ανθρώπους.

Ένας νευροεπισήμονας εξηγεί ποια 3 πράγματα πρέπει να κάνεις για να boostάρεις την συναισθηματική σου νοημοσύνη

Photo: unsplash/Matheus FerreroΔεν τους αρέσουν τα μηνύματα

Οι επιστήμονες έχουν δείξει πως όταν στέλνεις διαρκώς μηνύματα και emails, αυτό μειώνει τα επίπεδα IQ κατά τουλάχιστον 10 πόντους.

Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς να στέλνουν μηνύματα γραπτώς, δεν μπορούν να επικεντρωθούν σε μια συγκεκριμένη δουλειά, επειδή ο εγκέφαλός τους είναι πάντα έτοιμος να απαντήσει σε ένα μήνυμα.

Οι άνθρωποι που είναι πιο έξυπνοι, βαριούνται τα μηνύματα και προτιμούν να στέλνουν ηχητικά αν είναι να στείλουν ένα μήνυμα.

Νιώθουν ότι όλοι τους συμπαθούν

Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για εσένα συνδέεται άμεσα με τα επίπεδα νοημοσύνης τους: Είναι πολύ πιο εύκολο για τους ανθρώπους να επικοινωνούν με τους ισότιμους τους όσον αφορά τη νοημοσύνη.

Με άλλα λόγια, θέλουμε να είμαστε γύρω από ανθρώπους με το ίδιο επίπεδο νοημοσύνης και η διαφορά στα επίπεδα IQ δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 15 “πόντους”, λένε οι ειδικοί.

Διαβάστε επίσης:

Ο δικός σου τύπος νοημοσύνης ποιος είναι;

Το άρθρο Χαρακτηριστικά που έχουν οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα