Θρεπτική σαλάτα με φρούτα & λαχανικά εποχής!

14:08 19/2/2020 - Πηγή: iPop

Σήμερα φτιάχνουμε μια θρεπτική σαλάτα με φρούτα και λαχανικά εποχής. Εύκολη,γευστική και γεμάτη με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Επειδή φρουτοσαλάτα δεν φτιάχνουμε μόνο το καλοκαίρι…. σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα κι ετοιμάζουμε μια σαλάτα με φρούτα (πορτοκάλια) και λαχανικά εποχής. Το πιάτο μας θα γεμίσει με χρώματα, αρώματα και γεύσεις.

Τι θα χρειαστείς;2 μεσαία κόκκινα παντζάρια2 μεσαία χρυσά παντζάρια½ φλιτζάνι
ακατέργαστα καρύδια6 πορτοκάλια¼ φλιτζάνι (συν 2 κουταλιές) λάδι2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι8 φλιτζάνια baby ρόκαΠώς θα τη φτιάξεις;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.Τοποθετούμε τα παντζάρια σε ένα ταψί.Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και καλύπτουμε. Ψήνουμε μέχρι να γίνουν μαλακά και να τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι. Για περίπου 50 λεπτά μέχρι 1 ώρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.Στο μεταξύ, απλώνουμε τα καρύδια σε μια λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στον φούρνο μέχρι να βγάλουν και τις μυρωδιές τους, για περίπου 5 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν, ψιλοκόβουμε κι αφήνουμε στην άκρη.Αφαιρούμε το δέρμα από τα παντζάρια και κόβουμε τις κορυφές, πάνω και κάτω. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε ροδέλες κι αφήνουμε στην άκρη.Καθαρίζουμε 4 από τα πορτοκάλια και στη συνέχεια κόβουμε τις κορυφές και τον πάτο. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, απομακρύνουμε το δέρμα και τη λευκή στρώση και κόβουμε σε λωρίδες.Στη συνέχεια, από τα δύο πορτοκάλια που μας έχουν περισσέψει, βγάζουμε τον χυμό και τον τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ.Ανακατεύουμε με λάδι, θυμάρι,αλάτι και πιπέρι για να φτιάξουμε το dressing.Τοποθετούμε τη ρόκα ένα μπολ και ρίχνουμε 1/4 φλιτζάνι από το dressing. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα παντζάρια και τα πορτοκάλια στην κορυφή.Ρίχνουμε τα καρύδια από πάνω μαζί με το υπόλοιπο dressing. Απολαμβάνουμε.Δες κι αυτό:

Τα 5 λουλούδια που μπορείς να προσθέσεις στο πιάτο σου!

Photo: Purewow

Το άρθρο Θρεπτική σαλάτα με φρούτα & λαχανικά εποχής! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα