Ο σκύλος σου είναι «καθρέφτης» του εαυτού σου

21:13 9/2/2017 - Πηγή: iPop

Μήπως ο σκύλος σου συμπεριφέρεται άσχημα; Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι είσαι νευρωτικός! Σύμφωνα με την επιστήμη, ο σκύλος σου είναι ο «καθρέφτης» του εαυτού σου!

Έρευνα η οποία έγινε απ’ το University of Vienna έδειξε ότι οι σκύλοι με νευρωτικούς ιδιοκτήτες είναι λιγότερο εύκολο να διαχειριστούν το στρες,

ενώ οι χαλαροί άνθρωποι τείνουν να είναι ιδιοκτήτες φιλικών και χαλαρών σκύλων.

Αυτό το οποίο διαπιστώθηκε συγκεκριμένα είναι ότι οι σκύλοι «καθρεφτίζουν» τα χαρακτηριστικά των ιδιοκτητών τους, είτε εκείνα είναι θετικά, είτε αρνητικά.

Σε σχετικό πείραμα το οποίο έγινε με τη συμμετοχή 132 ανθρώπων και των σκύλων τους, ανακαλύφθηκε ότι οι άνθρωποι που έχουν θέμα με τη διαχείριση του άγχους τους, το μεταδίδουν και στους σκύλους τους, οι οποίοι φέρονται με ανάλογο τρόπο, μιμούμενοι τη συμπεριφορά τους.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι μια τέτοια συμπεριφορά των ιδιοκτήτων, ίσως κάνει τους σκύλους τους να αντιλαμβάνονται τον κόσμο ως πιο επικίνδυνο και να αντιδρούν αναλόγως.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι σκύλοι μεταφέρθηκαν σ’ ένα δωμάτιο ξεχωριστά απ’ τους ιδιοκτήτες τους, όπου υπήρχε ένας άγνωστος άνθρωπος, τον οποίο τα σκυλάκια αντιλαμβάνονταν ως απειλή.

Οι σκύλοι με τους νευρωτικούς ιδιοκτήτες έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν με ηρεμία στην κατάσταση, ενώ αντιθέτως, εκείνοι των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι ήρεμοι, μπόρεσαν να αντιδράσουν με ψυχραιμία.

The post Ο σκύλος σου είναι «καθρέφτης» του εαυτού σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα