Νέα «αγκάθια» στις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας για τα πυρηνικά

20:02 9/2/2017 - Πηγή: iPop

Νέα «αγκάθια» μπαίνουν στις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας με αφορμή αυτή τη φορά τη συμφωνία για τα πυρηνικά.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχαν τον Ιανουάριο οι κ.κ. Trump και Putin, τέθηκε επί τάπητος η πυρηνική συμφωνία New Start.

Κατά τον Αμερικανό Πρόεδρο, η εν λόγω συμφωνία είναι «ένα ακόμα κακό

deal» της Κυβέρνησης Obama.

Συγκεκριμένα, ο D. Trump τόνισε στον V. Putin ότι εν λόγω συμφωνία, η οποία περιορίζει την ανάπτυξη πυρηνικών κεφαλών απ’ τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, είναι ένα ακόμα αποτυχημένο deal για την Αμερική. Το Reuters μεταδίδει την είδηση επικαλούμενο τις δηλώσεις τριών αξιωματούχων των ΗΠΑ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος φέρεται να ζήτησε την παράταση της συμφωνίας του 2010. Τότε, ο Αμερικανός ομόλογός του τον διέκοψε προκειμένου να ρωτήσει τους συμβούλους του σχετικά με τη συμφωνία.

Εν συνεχεία, ο D. Trump επισήμανε στον V. Putin είναι η συμφωνία είναι «κακό deal», υποστηρίζοντας πως η New Start ευνοεί εν τέλει μόνο τη Ρωσία.

Ο Λευκός Οίκος δεν έκανε κάποιο σχόλιο, ενώ παρέπεμψε στην ανακοίνωση της 28ης Ιανουαρίου, στην οποία, όμως, δεν υπάρχει αναφορά για την New Start.

Τι προβλέπει η συμφωνία για τα πυρηνικά;

Με τη συμφωνία δίνεται προθεσμία σε Ρωσία και ΗΠΑ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 προκειμένου να προχωρήσουν σε μείωση των αναπτυγμένων πυρηνικών κεφαλών σε 1.550.

Photo: REUTERS/Stevo Vasiljevic

The post Νέα «αγκάθια» στις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας για τα πυρηνικά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα