Βομβαρδισμός τουρκικού στρατώνα στη Συρία από ρωσικό μαχητικό-3 νεκροί

18:50 9/2/2017 - Πηγή: iPop

Ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε τουρκικό στρατώνα στη Συρία, με τον Vladimir Putin να ζητά συγγνώμη απ’ τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ οι ρωσικές Αρχές κάνουν λόγο για δυστύχημα.

Ο απολογισμός του βομβαρδισμού, ο οποίος έγινε κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, είναι 3 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες κι ακόμα 11 τραυματίες.

Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και ο τουρκικός στρατός. Οι ρωσικές Αρχές κάνουν λόγο

για «κατά λάθος» βομβαρδισμό και χαρακτηρίζουν το συμβάν ως «δυστύχημα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι οποίες έρχονται απ’ τα διεθνή ΜΜΕ, ο Putin τηλεφώνησε αμέσως στον Erdogan εκφράζοντάς του τα συλλυπητήριά του και ζητώντας συγγνώμη.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τον συντονισμό τους αναφορικά με τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Παράλληλα, Putin και Erdogan συμφώνησαν να προωθήσουν ενέργειες προκειμένου να προχωρήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα και την Γενεύη, ενώ έθιξαν και το ζήτημα της μεταξύ τους συνάντησης τον Μάρτιο στη Ρωσία.

Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι στόχος του βομβαρδισμού ήταν το Ισλαμικό Κράτος, όμως, μια λάθος εκτίμηση είχε ως αποτέλεσμα να πληγούν οι Τούρκοι στρατιώτες αλλά και Σύροι αντάρτες.

Τονίζεται ότι την Πέμπτη η συριακή αντιπολίτευση προχώρησε σε επιχείρηση μέσα στην αλ Μπαμπ, μια μέρα αφού κατόρθωσε να περάσει απ’ την άμυνα του ISIS.

Photo: © Igor Kovalenko / Sputnik

The post Βομβαρδισμός τουρκικού στρατώνα στη Συρία από ρωσικό μαχητικό-3 νεκροί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα