Και κάπως έτσι επιστρέφουμε στην κανονικότητα για άλλη μια φορά, ακόμα και αν θέλουμε να μείνουμε για λίγο ακόμα στην κατάσταση που είμαστε τώρα

20:31 26/1/2022 - Πηγή: iPop

Δύο μέρες με χιόνι στην Αθήνα ήταν αρκετές να πατήσουμε σε όλα pause. Ένα pause που έχουμε πατήσει ουκ ο λίγες φορές αυτά τα δύο χρόνια. Επιστρέφοντας στην κανονικότητα, ποια κανονικότητα; Αυτή που ζούσαμε πριν τον Μάρτιο του 2020 θα κάνουμε πολύ καιρό, όπως λένε οι επιστήμονες να την ξαναζήσουμε. Για την άλλη εννοώ. Του να βγεις από το σπίτι σου, χωρίς το έξω από το σπίτι να αποτελεί κίνδυνο για το μυοσκελετικό σου σύστημα, το να οδηγήσεις να είναι απόλαυση, το να πας στη δουλειά σου να έχει χαρά και όχι φόβος για το πώς θα

γυρίσεις το απόγευμα σπίτι σου. Αύριο, όπως φαίνεται, γυρνάμε πίσω σιγά σιγά και κάποιοι μπορεί να νιώθουνε ήδη ένα πλάκωμα και να προτιμούν τη θαλπωρή του σπιτιού τους και αυτό είναι πολύ φυσιολογικό.

Επιστρέφοντας στην κανονικότητα!Pexels

Αν πάμε πίσω στις μέρες της πρώτης καραντίνας, μπορεί να θυμάσαι ότι κάποιοι από εμάς, παρά τον φόβο που είχαμε για όλα αυτά τα άγνωστα που συνέβαιναν τότε, νιώθαμε χαρούμενοι και πληρότητα στη θαλπωρή του σπιτιού μας. Τότε έλεγα ότι θα ήθελα να κρατήσει περισσότερο όλο αυτό και είμαι πολύ καλά έτσι. Στη συνέχεια βέβαια στη δεύτερη καραντίνα που έμοιαζε να κρατά αιώνες ένιωσα την ανάγκη να βγαίνω έξω από το σπίτι.

Είμαστε και εμείς οι σπιτόγατοι που λατρεύουμε το σπίτι μας, δε θέλουμε πολλά έξω, ούτε βόλτες, ούτε συναναστροφές. Εμείς, λοιπόν, με την τηλεργασία νομίζω ότι έχουμε βρει τη χαρά μας. Η αγάπη για το σπίτι μας, μας ώθησε να διαλέξουμε τέτοια επαγγέλματα που μπορούν να συνδυαστούν με έναν υπολογιστή και μια γραμμή Internet. Σήμερα γράφω, λοιπόν, για όλους εμάς που το ότι θα λιώσουν οι πάγοι και τα χιόνια και από Παρασκευή όλα θα μοιάζουν με πριν τα χιόνια, είναι κάτι που μας μελαγχολεί.

Μήπως η πανδημία σε έκανε κι εσένα TWAT;

Είμαστε όλοι διαφορετικοί

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε όλοι! Το ότι μια συνθήκη, στην προκειμένη οι προσωρινές καιρικές συνθήκες που δεν μας επιτρέπουν τις εξόδους, για κάποιους ήταν ένα μικρό δώρο, μια παράταση του Σαββατοκύριακου, είναι πολύ οκ. Ακόμα και αν σου έλειψε η δουλειά σου, το να βγεις έξω και να πας στα μαγαζιά και να συνεχίσεις τη ζωή σου είναι και αυτό κατανοητό.

Καμιά φορά το Σαββατοκύριακο μοιάζει τόσο λίγο! Το να στριμώξεις μέσα σε 48 ώρες και να κάνεις όλα αυτά που χρειάζονται την προσοχή και τη φροντίδα σου, κάποιες φορές μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό για κάποιους από εμάς.

Να σε ρωτάς

Τι θέλω να κάνω πραγματικά εγώ; Είναι το μοναδικό ερώτημα που μπορεί να σου δώσει όλη τη σοφία που έχει η καρδιά σου. Κανείς άλλος! Πιάσε αυτήν την ερώτηση και άνοιξε την λίγο προς όλους τους τομείς, μυαλό, οικογένεια, δουλειά, σπίτι, φίλους, σχέσεις, κάνοντας brainstorming. Τι θέλω πραγματικά; Άσε τις ιδέες να έρθουν αβίαστα και γράψε τις κάτω στο χαρτί.

Αν ψάχνεις μια δουλειά που να σου δίνει την ευκαιρία να δουλεύεις από το σπίτι, βρες τι μπορείς να κάνεις με τις δυνατότητες και με όλα αυτά που έχεις σήμερα. Ποια χρειάζεται να εξασκήσεις για να πλαισιώσεις αυτό που πραγματικά θες. Αν δεν πετύχουν οι δοκιμές άλλαξε το πλάνο όχι το στόχο. Το ότι ήθελες το χουχούλιασμα και να έχεις τη θαλπωρή του σπιτιού σου κάτι σημαίνει γι’αυτό που έχεις σήμερα και αν περιμένεις να χιονίσει σε μια χώρα που έχει 300 μέρες το χρόνο ήλιο, καταλαβαίνεις πόσο πολύ πρέπει να περιμένεις.

Το ίδιο ισχύει και για όλα τα άλλα που συμβαίνουν στη ζωή μας. Κάθε τι που συμβαίνει ή δε συμβαίνει με τη δική μας συναίνεση ή μη συναίνεση κάτι σημαίνει! Μην είσαι παρατηρητής; Πώς μπορείς να είσαι παρατηρητής σε όλα όσα γίνονται στη ζωή σου; Πώς δεν ξεκαθαρίζεις, πώς δεν μιλάς όταν κάτι αφορά εσένα. Αυτό λέω στα παιδιά μου και σε όσους αγαπώ και σε εμένα. Εδώ μιλάμε για τη ζωή μας. Κανείς δε θα έρθει να μας πιάσει από το χεράκι και να μας βγάλει από εκεί που έχουμε βυθιστεί, είναι δική μας αυτή η δουλειά γιατί αφορά στη δική μας ζωή.

Η ερώτηση που κάνω στον εαυτό μου και με βοηθά να ξεκολλήσω όταν δυσκολεύουν τα πράγματα

Μην ξεχνάς να επιμένεις

Ο επιμένων νικά και αυτό πιάνει παντού! Όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν, δεν μπορούν, φοβούνται ή έχουν πειστεί από τις γνώμες εκείνων που βρέθηκαν στο δρόμο τους και είπαν απλώς μια άποψη και τους έβαλαν φρένο. Αλλά τα δεσμά σου ποιος τα κρατά; Από αύριο λοιπόν επιστρέφοντας στην κανονικότητα για κάποιους, για άλλους σαν ευλογία και για άλλους σαν τιμωρία. Ό,τι ήρθε, ήρθε για κάποιο λόγο και αυτό ήταν μόνο για να γίνω εγώ καλύτερος κάθε μέρα. Μια μικρή πεποίθηση που έχω και με βοηθά στο να βλέπω τα πάντα γύρω μου με ένα mindset ανάπτυξης, γιατί οι σκέψεις μας γίνονται πράξεις και όλα αυτά που σκεφτόμαστε μια μέρα έρχονται κατά πάνω μας, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Πώς κάνοντας manifestation έλκουμε κοντά μας αυτό που θέλουμε περισσότερο στη ζωή μας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Και κάπως έτσι επιστρέφουμε στην κανονικότητα για άλλη μια φορά, ακόμα και αν θέλουμε να μείνουμε για λίγο ακόμα στην κατάσταση που είμαστε τώρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα