Ο μοναδικός τρόπος να κάνεις τα λαχανάκια Βρυξελλών πεντανόστιμα!

14:20 21/11/2019 - Πηγή: iPop

Αυτή η συνταγή για τα λαχανάκια Βρυξελλών υποσχόμαστε να είναι μια από τις πιο νόστιμες που έχεις δοκιμάσει. Bonus: Είναι ιδανική για τη μέση αν έχεις τραπέζι και καλεσμένους.

Βρήκαμε τη συνταγή για τα λαχανάκια Βρυξελλών για να μπορέσουμε να τα καταναλώσουμε (εμείς που δεν έχουμε και καλή σχέση μαζί τους) και να λάβουμε όλα τα θρεπτικά του οφέλη.

Τι θα χρειαστείς;500 γραμμάρια λαχανάκια Βρυξελλών2 φλιτζάνια ρόδι4 κουταλιές τη σούπας βούτυρο1/4 φλιτζάνι
λάδι2 κουταλιές της σούπας μέλι2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου4 πορτοκάλια σε φέτες1 κουταλάκι αλάτιΞύσμα από μισό πορτοκάλιΦυσικό χυμό από μισό πορτοκάλιΠώς θα τα φτιάξεις;ΣυνταγήΠροσθέτουμε 30ml από το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε κάθε πλευρά για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν και λίγο χρώμα.Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και ακόμη 30 ml λάδι όπως και τα λαχανάκια Βρυξελλών.Σοτάρουμε για 10 λεπτά και ανακατεύουμε συχνά. Στη συνέχεια προσθέτουμε, το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ρόδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι τα λαχανάκια Βρυξελλών να είναι μαλακά.Απολαμβάνουμε!

Οι τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου για γερά οστά

Διατροφική αξία:

Θερμίδες 536Λίπη 26 γρCarbs 77 γρΊνες 1 γρΖάχαρη 49 γρΠρωτεΐνη 9 γρ

Tip: Για να διατηρηθούν φρέσκα τα λαχανάκια Βρυξελλών θα πρέπει να τα καταναλώσεις εντός 3-4 ημερών, αφού τα έχεις βάλει στο ψυγείο. Μπορείς να τα βάλεις στην κατάψυξη για μεγαλύτερη διάρκεια, αφού ζεματιστούν πρώτα για 3-5 λεπτά.

Και φυσικά, θεωρούνται super food, καθώς η διατροφική τους αξία είναι ιδιαίτερα υψηλή και κάνουν θαύματα στην υγεία μας.

Δες και αυτή τη συνταγή:

Λαχανάκια Βρυξελλών και μπέικον κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό!

Photo: unsplash/Mette van der Linden

Το άρθρο Ο μοναδικός τρόπος να κάνεις τα λαχανάκια Βρυξελλών πεντανόστιμα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα