Η μοναδική περίπτωση που η τσίχλα κάνει καλό στα δόντια

10:43 21/11/2019 - Πηγή: iPop

Από μικρά μαθαίνουμε πως δεν είναι καλό να μασάμε τσίχλα καθώς χαλάνε τα δόντια μας. Τι δείχνει, όμως, νέα έρευνα για την τσίχλα;

Έρχεται να ανατρέψει λιγάκι τα δεδομένα και να μας πει πως η τσίχλα κάνει καλό για τη στοματική υγεία. Ναι, καλά διάβασες! Μια έρευνα για την τσίχλα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο King’s College London, έδειξε πως η τσίχλα χωρίς ζάχαρη φυσικά, κάνει καλό καθώς μπορεί να επιβραδύνει τη φθορά των δοντιών τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Πολύ

περισσότερο, συγκριτικά με άλλες στρατηγικές, όπως η εκπαίδευση για την στοματική υγεία και τα προγράμματα για τη χρήση της οδοντόβουρτσας, οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ότι τα ευρήματά τους δείχνουν ότι η τσίχλα χωρίς ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικά για τις οδοντικές κοιλότητες.

5 + 1 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν το έντερό σου

Πώς πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη έρευνα για την τσίχλα;

Για τη μελέτη, έγινε μια σημαντική έρευνα για δημοσιεύματα πριν από 50 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων δώδεκα προηγούμενων μελετών που επικεντρώθηκαν στην επίδραση της τσίχλας χωρίς ζάχαρη στην οδοντική υγεία τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσής τους, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τσίχλα χωρίς ζάχαρη εμποδίζει την ανάπτυξη κοιλοτήτων, και τις προλαμβάνει σε ποσοστό 28%!

Pexels

Ναι, λοιπόν! Η τσίχλα χωρίς ζάχαρη δεν είναι απλώς αποδεκτή, σου κάνει και καλό! Μάλιστα, ήδη τα τελευταία χρόνια, η τσίχλα χωρίς ζάχαρη έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται αποδεκτή από την οδοντιατρική κοινότητα ως «νόμιμη» βοήθεια για τη στοματική υγεία και όπλο στην καταπολέμηση των κοιλοτήτων.

Και η συγκεκριμένη έρευνα για την τσίχλα, ενισχύει αυτήν την άποψη.

Τόσο η διέγερση του σάλιου που μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό φράγμα για την προστασία των δοντιών όσο και ο «μηχανισμός» της πλάκας που προκύπτει από τη δράση της μάσησης μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της τερηδόνας.

Πολύ περισσότερο, μπορεί να δρα ως φορέας για αντιβακτηριακά συστατικά που περιλαμβάνουν ξυλιτόλη και σορβιτόλη.

Η τσίχλα χωρίς ζάχαρη λοιπόν, κάνει καλό στη στοματική υγιεινή και επίσης, ας μην ξεχνάμε πως η διαδικασία της μάσησης σε απαλλάσσει από το άγχος και σε βοηθά να είσαι πιο συγκεντρωμένος.

Διαβάστε επίσης:

Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σου όταν καταπίνεις μια τσίχλα;

Photo: unsplash/Thought Catalog

Το άρθρο Η μοναδική περίπτωση που η τσίχλα κάνει καλό στα δόντια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα