Ο μαγικός κόσμος της γάτας σου… Όσα δεν ήξερες για εκείνη!

16:21 13/7/2020 - Πηγή: iPop

Οι γάτες πολλές φορές μας εκπλήσσουν με το αγέρωχο βλέμμα τους και τον αντιδραστικό τους χαρακτήρα. Είναι από τα ζώα που πολλές φορές έχουν περίεργη συμπεριφορά αλλά και ιδιαίτερες συνήθειες. Βρήκαμε, λοιπόν, μερικά πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για τις γάτες και σου τα παρουσιάζουμε.

Πέντε περίεργες συμπεριφορές της γάτας σου μόλις εξηγήθηκαν

Όσα δεν γνωρίζεις για τις γάτες!Ακόμα και οι γάτες σπιτιού τρέχουν γρήγορα: Οι κατοικίδιες γάτες μπορούν να πιάσουν ταχύτητα 48 χλμ/ώρα ξεπερνώντας έτσι ακόμα και τον πιο γρήγορο άνθρωπο, τον Usain Bolt
που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 43 χλμ/ώρα.Έχουν διαφορετικά δάχτυλα: Ενώ τα μπροστινά πόδια τους πόδια έχουν 5 δάχτυλα τα πίσω τους έχουν 4. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που έχουν υποστεί κάποια γενετική μετάλλαξη και έχουν 6 ή ακόμα και 7.Οι γάτες μπορούν να πηδήξουν 5 φορές πάνω από το ύψος τους. Χωρίς ιδιαίτερη φόρα οι γάτες μπορούν να πηδήξουν πολύ ψηλά.Δοκιμάζουν ακόμα και πράγματα που ξέρουν ότι δεν τους αρέσουν: Οι γάτες δεν αγαπούν τα γλυκά επειδή, όμως, είναι πολύ λιχούδες δοκιμάζουν τα πάντα.Έχουν δαιμονικό μυαλό: Οι γάτες είναι πανούργες και συνεχώς σκέφτονται ύπουλους τρόπους να πάρουν όλα όσα θέλουν.
Unsplash/ Kate Stone MathesonΜισούν το νερό: Το ξέρεις ότι οι γάτες μισούν το νερό στο έχουμε πει άλλωστε ξανά. Ο λόγος, όμως, είναι ένας. Το τρίχωμά τους δεν μπορεί να στεγνώσει εύκολα. Απορροφά όλα τα υγρά σαν σφουγγάρι και δεν μπορεί να τα αποβάλει ακόμα και μετά από πολλές ώρες.Μπορούν να γουργουρίζουν καθώς εισπνέουν και εκπνέουν από την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους.Χρησιμοποιούν άλλο νιαούρισμα για να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη τους και άλλο απέναντι στις γάτες.Οι γάτες ιδρώνουν. Το κάνουν μέσα από τα πατουσάκια τους. Αν δεις υγρές πατημασιές στο πάτωμα το Καλοκαίρι, γέμισε το νερό της γάτας σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Ασκήσεις που θα λατρέψει η γάτα σου!

Photo: Pexels

Το άρθρο Ο μαγικός κόσμος της γάτας σου… Όσα δεν ήξερες για εκείνη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα