Έκρηξη τάνκερ: Χτυπήθηκε από νάρκη δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων

18:01 25/11/2020 - Πηγή: Aixmi

Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από νάρκη, ανοιχτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για το πλοίο Agrari MT με σημαία Μάλτας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ασφαλιστικής του εταιρείας, Ambrey, η οποία έκανε γνωστό το περιστατικό.

Από την έκρηξη προκλήθηκε ρήγμα, ωστόσο το πλήρωμα είναι σώο και δεν υπάρχουν τραυματισμοί, κατά τις πρώτες πληροφορίες. Ειδικότερα, σε δήλωσή τους που επικαλείται το AP, οι διαχειριστές του πλοίου ανέφεραν ότι το τάνκερ

«δέχτηκε επίθεση από άγνωστη πηγή. Το Agrari χτυπήθηκε περίπου ένα μέτρο πάνω από την επιφάνεια του νερού και υπέστη ρήγμα. Επιβεβαιώθηκε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός».

Το πλοίο έπλεε ανοιχτά της ακτής της Σαουδικής Αραβίας, ενώ μέσα σε αυτό επέβαιναν Σαουδάραβες αξιωματούχοι, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Σαουδική Αραβία δεν επιβεβαίωσε το συμβάν. Η Βρετανική εταιρεία ασφάλειας, Ambrey, ανέφερε το γεγονός και απέδωσε την έκρηξη σε νάρκη. Όπως έκανε γνωστό, το πλοίο μετέφερε φορτίο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και το είχε εκφορτώσει στον σταθμό στο Σουκέϊκ.

Η έκρηξη έλαβε χώρα αφότου πύραυλος που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, χτύπησε εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Τζιντάχ της Σαουδικής Αραβίας.

Τα χαρακτηριστικά του τάνκερ Agrari
Το πλοίο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της συγκεκριμένης εταιρείας, ναυπηγήθηκε το 2009 στη Σαγκάη και έχει ολική χωρητικότητα 107.009 τόνους και χωρητικότητα σε καθαρό βάρος 58.418 RT.

Η συμμαχία υπό την ηγεσία των Σαουδαράβων ανέφερε σήμερα ότι απομάκρυνε και κατέστρεψε πέντε – ιρανικής κατασκευής – νάρκες θαλάσσης, τοποθετημένες από τους Χούτι νότια της Ερυθράς Θάλασσας, καταδικάζοντας τις απόπειρες επιθέσεων, αναφέροντας ότι «αποτελούν μια σοβαρή απειλή στην ασφάλεια της θάλασσας στον πορθμό του Μπαμπ αλ- Μαντάμπ».

Σημειώνεται ότι η συμμαχία της οποίας ηγείται η Σαουδική Αραβία μάχεται εναντίον των Χούτι από τον Μάρτιο του 2015. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Χούτι δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Πηγή: flash.gr

The post Έκρηξη τάνκερ: Χτυπήθηκε από νάρκη δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα