Ο Ερντογάν διαβεβαιώνει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς-Ζητούν τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας

16:25 17/2/2016 - Πηγή: iPop

Η Τουρκία δεν διατίθεται να σταματήσει τους βομβαρδισμούς κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG τόνισε σε δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίν Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από τις ΗΠΑ να πάρουν θέση και να αποφασίσουν ποια από τις δύο πλευρές θα στηρίξουν.

Την Τετάρτη κατά τη διάρκεια δηλώσεων του ο Ερντογάν επισήμανε πως η χώρα του είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς και σημείωσε:

Είναι εγκληματικό να παραβλέπει κανείς τη σύνδεση των Κούρδων της

Συρίας με το PKK

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδειξε πως είναι φανερά ενοχλημένος από τη στάση που κρατούν οι ΗΠΑ και εξήγησε: «Υπάρχουν χώρες οι οποίες βλέπουν ζεστά την δημιουργία ασφαλούς ζώνης για τους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία».

Αξίζει να τονιστεί πως το πρωί της Τετάρτης, η Άγκυρα είχε ζητήσει να δημιουργηθεί μια ζώνης ασφαλείας η οποία θα βρίσκεται κοντά στα νότια σύνορά της, 10 χλμ εντός της Συρίας και θα περιλαμβάνει την πόλη Azaz.

Όπως τονίζει το Reuters τις εν λόγω δηλώσεις για την ζώνη ασφαλείας έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιαλτσίν Ακτογκάν ο οποίος δήλωσε:

Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε μια ασφαλή ζώνη, συμπεριλαμβανομένης της Azaz, 10 χιλιόμετρα μέσα στη Συρία. Η ζώνη αυτή θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από συγκρούσεις

Παράλληλα, Τούρκος αξιωματούχος τόνισε σύμφωνα και πάλι με το Reuters:

Η Τουρκία θα ζητήσει από τους συμμάχους της του συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, να προχωρήσουν από κοινού σε χερσαία επιχείρηση. Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε μονομερώς

The post Ο Ερντογάν διαβεβαιώνει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς-Ζητούν τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα