Σταθάκης – Θέλουμε μια μακρά μεταβατική περίοδο για τα ευαίσθητα δάνεια

15:50 17/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, διαμηνύει πως η Κυβέρνηση επιθυμεί να διατηρήσει τους περιορισμούς στις πωλήσεις ληξιπρόθεσμων δανείων στα αρμόδια διαχειριστικά ταμεία, επισημαίνοντας πως επιδιώκεται μια μακρά μεταβατική περίοδος για τη διαχείρισή τους.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, επεσήμανε σχετικά με τις κυβερνητικές κινήσεις γύρω από τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων», πως βασική επιδίωξη του ελληνικού οικονομικού επιτελείου, αποτελεί μια μακρά μεταβατική περίοδος για τη διαχείριση των ευαίσθητων κατηγοριών δανείων, «όπως

είναι τα στεγαστικά δάνεια, τα μικρά καταναλωτικά δάνεια καθώς και τα δάνεια προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του στο Βloomberg κ. Σταθάκη, βασική θέση της ελληνικής Κυβέρνησης, παραμένει πως έχουν ανοίξει το 50% της αγοράς «κόκκινων» δανείων, ενώ ο Υπουργός Οικονομίας, τόνισε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής μεριάς επί του ζητήματος, πως «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όμως συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε».

Αναφερόμενος τώρα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σταθάκης εκτιμά ανάκαμψη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, σημειώνοντας πως «εκείνοι που επένδυσαν στις ελληνικές τράπεζες, πρόκειται να ωφεληθούν από τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος μετά το τέλος της αξιολόγησης».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Υπουργό, η ελληνική αγορά μπορεί να λειτουργήσει σύντομα, μόνο αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στο υφιστάμενο πλαίσιο, τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους θα πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Έχει έρθει η ώρα να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, δεν τίθεται ζήτημα νέων εκλογών ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις γύρω από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο ίδιος υπογραμμίζει πως πρόκειται να «υπάρξει διάλογος για το ασφαλιστικό, με την κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία να μένει άθιχτη».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Σταθάκης – Θέλουμε μια μακρά μεταβατική περίοδο για τα ευαίσθητα δάνεια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα