Ο διαλογισμός θα σου αλλάξει τη ζωή! Ξεκίνα σήμερα με την καλύτερη coach!

20:45 23/12/2019 - Πηγή: iPop

Πώς ξεκινάς διαλογισμό και πώς τελικά μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή; Για ακόμα μια φορά έχουμε μαζί μας την Αλεξάνδρα Λιάκου, η οποία στο πλαίσιο των επεισοδίων #mindTALKS με την Πόπη Τσαπανίδου μας λέει να κλείσουμε τα μάτια μας, να αφεθούμε στη γαλήνια φωνή της και να διαλογιστούμε!

Ο διαλογισμός είναι μία μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων από τη συνειδητότητα του υποκειμένου. Είναι ένα απ’ τα καλύτερα μέσα ψυχικής χαλάρωσης και ευεξίας γι’ αυτό και σήμερα εμείς σου λέμε να κλείσεις ό,τι σου αποσπάει

την προσοχή, να καθίσεις αναπαυτικά και να πατήσεις play στο video!

Πώς ξεκινάς διαλογισμό;

Ο διαλογισμός απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να επιτευχθεί:

Αδιατάρακτη συγκέντρωση της προσοχής μας σε ένα αντικείμενο.Δημιουργία ενός είδους διπλής προσοχής. Το ένα σκέλος της κατευθύνεται προς το παρατηρούμενο αντικείμενο (εσωτερικό ή εξωτερικό), και το άλλο σκέλος στρέφεται προς τον εαυτό μας, που ασκεί τη διαδικασία της παρατήρησης. Δεν παρατηρούμε απλώς κάτι, έστω και με εστιασμένη προσοχή, αλλά είμαστε συνειδητοί ότι το κάνουμε.

Το πρώτο στάδιο είναι η χαλάρωση και η συγκέντρωση του νου.

Το δεύτερο στάδιο είναι η δημιουργία της διπλής προσοχής, το να έχουμε επίγνωση του εαυτού μας καθώς εστιάζεται στο αντικείμενο της συγκέντρωσής του.

Όταν διαλογίζεσαι, εισέρχεσαι σε μια κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης, εστιασμένης προσοχής και εσωτερικής σιγής, η οποία μπορεί να βιωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητάς σου.

Ο διαλογισμός μπορεί και πρέπει να ασκηθεί μέσα στη «δίνη» των καθημερινών μας υποχρεώσεων, χωρίς να τις διαταράσσει ή να διαταράσσεται από αυτές. Σημαντικό κλειδί για την απόλυτη χαλάρωση είναι ο έλεγχος της αναπνοής, η οποία πρέπει να είναι αργή και σταθερή.

Επόμενο βήμα μετά τη σωματική χαλάρωση και πριν την εστίαση του νου είναι η χαλάρωσή του. Ο νους χαλαρώνει με την απαλή στροφή του από τη «δίνη» αρνητικών ή αγχωτικών σκέψεων στη συνειδητή δημιουργία σκέψεων που αφορούν στην πνευματική μας ταυτότητα και φύση: Σκέψεις όπως «είμαι ένα γαλήνιο πνευματικό όν» ή και ερωτήσεις που γίνονται με πηγαίο ενδιαφέρον προς τον εαυτό όπως «ποιος είμαι στ’ αλήθεια; τι ον είμαι; είμαι μόνο αυτό που βλέπουν τα φυσικά μου μάτια;», «τι είναι η γαλήνη;», μπορούν να σε φέρουν από το στάδιο της σκέψης στο στάδιο της εσωτερικής εμπειρίας της κάθε σκέψης.

Τα #mindTALKS ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα στο IGTV και το YouTube κανάλι της Πόπης. Ακολούθησε την Πόπη Τσαπανίδου και την Αλεξάνδρα Λιάκου στο Instagram.

Δες προηγούμενο επεισόδιο με την Αλεξάνδρα Λιάκου να μας κάνει διαλογισμό:

#mindTALKS: Βήμα-βήμα ο διαλογισμός με την Αλεξάνδρα Λιάκου | Video

Το άρθρο Ο διαλογισμός θα σου αλλάξει τη ζωή! Ξεκίνα σήμερα με την καλύτερη coach! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα