Και τελικά οι άντρες φοβούνται ή γοητεύονται απ’ τις γυναίκες σε θέσεις εξουσίας;

18:00 23/12/2019 - Πηγή: iPop

Είναι ένα ζήτημα που έχει αναλυθεί και συζητηθεί χιλιάδες φορές. Τελικά, οι γυναίκες σε θέσεις εξουσίας γοητεύουν τους άντρες ή τους κάνουν να φοβούνται και να απομακρύνονται; Τρεις νέες μελέτες ενωμένες σε μια έρχονται να δώσουν απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα!

Οι ερευνητές Fisher και Stinson αποφάσισαν να βάλουν ξανά κάτω το θέμα με τις γυναίκες σε θέσεις εξουσίας και να προσπαθήσουν να καταλάβουν πώς αντιδρούν τέλος πάντων οι άντρες όταν έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες γυναίκες.

Και τελικά οι άντρες φοβούνται ή γοητεύονται
απ’ τις γυναίκες σε θέσεις εξουσίας;

Οι ερευνητές έκαναν τρεις ξεχωριστές μελέτες για να εξάγουν συμπεράσματα και να μπορέσουν να τα εξηγήσουν.

Και στις τρεις μελέτες, οι επιστήμονες βρήκαν το ίδιο μοτίβο: Όταν μια γυναίκα που θεωρείτο αρκετά ελκυστική, είχε και υψηλό status, αυτό δεν επηρέασε την έλξη των αντρών, όμως, το υψηλό status επηρέασε την έλξη των αντρών προς εξαιρετικά ελκυστικές γυναίκες και τους έκανε να τις θεωρούν ακόμα πιο γοητευτικές!

Όμως, οι ερευνητές δεν έμειναν εκεί. Στη συνέχεια, προχώρησαν σε έξτρα ανάλυση των μελετών για να συμπεράνουν ότι μια θέση εξουσίας μπορεί να «κοστίσει» σε μια αρκετά ελκυστική γυναίκα το πώς τη βλέπουν οι άντρες, όμως, σε μια εξαιρετικά ελκυστική γυναίκα, αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως έξτρα στοιχείο sexiness!

Oι συγγραφείς της μελέτης σχολίασαν πως οι άντρες νιώθουν ικανοποίηση όταν είναι με μια πολύ εντυπωσιακή γυναίκα κι όταν αυτή η όμορφη γυναίκα έχει και θέση εξουσίας, είναι ένας τέλειος συνδυασμός, καθώς προσδίδει και σε εκείνους έξτρα status. Όμως, εάν οι άντρες θεωρούν τη γυναίκα δίπλα τους αρκετά όμορφη, και εκείνη έχει θέση εξουσίας, αυτό μπορεί να τους κάνει να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Πάντως, το γεγονός ότι πολλοί άντρες έλκονται από μια εντυπωσιακή γυναίκα σε θέση εξουσίας ίσως έχει να κάνει και με τις σεξουαλικές φαντασιώσεις, οι οποίες παίζουν κεντρικό ρόλο στο μυαλό ενός άντρα!

Το συμπέρασμά μας; Το εάν θα φοβηθεί ή θα γοητευτεί ένας άντρας από γυναίκες σε θέσεις εξουσίας ίσως δεν έχει να κάνει με κανέναν κανόνα, ούτε με το πόσο όμορφη είναι γυναίκα! Είναι καθαρά θέμα χημείας και ανθρώπων!

Δες ακόμα:

Το νέο… «παιχνίδι» στη δουλειά που κάνει καλό στην ψυχολογία σου!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Και τελικά οι άντρες φοβούνται ή γοητεύονται απ’ τις γυναίκες σε θέσεις εξουσίας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα