Ο Άρειος Πάγος παρεμβαίνει για τη Σοφία Μπεκατώρου

18:47 18/1/2021 - Πηγή: iPop

Ντόμινο εξελίξεων μετά την καταγγελία της αθλήτριας για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. Ποια είναι η παρέμβαση που έκανε ο Άρειος Πάγος για τη Σοφία Μπεκατώρου;

Ο Βασίλειος Πλιώτας, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καλεί όλους τους εισαγγελείς να ενεργούν γρήγορα, ενώ τους δίνει οδηγίες για το πώς να διαχειρίζονται τέτοια περιστατικά.

Θυμίζουμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ανοίξει δικογραφία για να ερευνηθεί εάν κι άλλοι αθλητές έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης. Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου καλείται την Τετάρτη

σε κατάθεση εφ’ όλης της ύλης για τις καταγγελίες της περί σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Βασίλειος Πλιώτας τώρα, με εγκύκλιό του προς τους Προισταμένους των Εισαγγελιών όλης της χώρας, καλεί όλους τους εισαγγελείς να παρεμβαίνουν ταχύτητα σε τέτοια περιστατικά ακόμα όταν υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων.

Η Σοφία Μπεκατώρου ξεδίπλωσε την αρχή του κουβαριού της σεξουαλικής κακοποίησης

Αναλυτικά όσα λέει η παρέμβαση που έκανε ο Άρειος Πάγος για τη Σοφία Μπεκατώρου

«Επιβάλλεται να παρεμβαίνετε ταχύτατα για έρευνα, όταν αναφαίνονται έστω και ελάχιστα στοιχεία τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων ή εγκλημάτων για τα οποία έχει υποβληθεί η απαιτούμενη από τον νόμο έγκληση, από τα οποία εγκλήματα, προσβάλλονται θεμελιώδη προστατευόμενα αγαθά της ίδιας της γεννετήσιας ελευθερίας, της τιμής, της αξιοπρέπειας…».

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται στους χώρους άθλησης, ιδρυμάτων αλλά και στους καταυλισμούς προσφύγων, καθώς όπως αναφέρει, στους επίμαχους χώρους μπορούν να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις με νεαρά άτομα, εκτεθειμένα σε γενετήσιες προσβολές.

Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας αναφέρεται στους εισαγγελείς ακροάσεων, οι οποίοι μπορεί να είναι οι πρώτοι αποδέκτες καταγγελιών, λέγοντας ότι θα πρέπει να ενθαρρύνουν το παθών πρόσωπο να καταγγείλει αυτό που του συνέβη. Δεύτερον βήμα, όπως συνεχίζει, είναι η ταχεία προκαταρκτική εξέταση, με την συνδρομή ολόκληρου του νομικού μας οπλοστασίου ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και τρίτον, οι υποθέσεις αυτές να κινούνται κατά προτεραιότητα.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι αυτονόητη η διαφύλαξη του τεκμηρίου της αθωότητας του υπόπτου έως ότου αποδειχθεί η ενοχή του», εξηγεί ο κ. Πλιώτας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Ο Άρειος Πάγος παρεμβαίνει για τη Σοφία Μπεκατώρου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα