Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να φας σοκολάτα κι έχουμε όλες τις αποδείξεις. Bonus πώς να την εντάξεις στη διατροφή σου

13:37 18/1/2021 - Πηγή: iPop

Εσύ τρως σοκολάτα το πρωί ή το βράδυ; Ποια είναι η καλύτερη ώρα και γιατί; Σου έχουμε τους λόγους για να αρχίσεις να καταναλώνεις σοκολάτα, αλλά μια συγκεκριμένη περίοδο της ημέρας.

Αν νομίζεις πως η σοκολάτα είναι απλά ένα επιδόρπιο, κάνεις λάθος. Μπορεί να θες κατά βάση να την καταναλώσεις μετά

το κύριό σου γεύμα, όμως εμείς βρήκαμε ποια είναι η καλύτερη ώρα για να τρως σοκολάτα και σίγουρα αυτή δεν είναι το μεσημέρι ή το βράδυ.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να τρως σοκολάτα τελικά;

Αυτή δεν είναι άλλη από το πρωί και έχουμε όλους τους λόγους για να τη βάλεις στο πρωινό σου. Γιατί, λοιπόν, να καταναλώνεις τη σοκολάτα το πρωί;

Βελτιώνει τον εγκέφαλο

Τα άτομα που τρώνε μαύρη σοκολάτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα τείνουν να αποδίδουν καλύτερα σε διάφορα τεστ μνήμης, σύμφωνα με μελέτη κι αυτό γιατί η σοκολάτα βοηθάει στη μάθηση και τη μνήμη. Επομένως, αν θες να ενισχύσεις τον εγκέφαλό σου, ξεκίνα να τρως σοκολάτα το πρωί και ειδικά πριν τις εξετάσεις.

Ηρεμεί τις λιγούρες

Η κατανάλωση σοκολάτας φαίνεται να είναι ο τελευταίος τρόπος για να χάσεις βάρος, ωστόσο αν την καταναλώνεις το πρωί θα σε ηρεμήσει από την επιθυμία σου να την φας μες την υπόλοιπη ημέρα. Επίσης, βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης και μειώνει τον κίνδυνο υπερκατανάλωσης τροφής. Σκέψου πως όταν η σοκολάτα περιλαμβάνεται στο πρωινό σου, δε θα σκέφτεσαι όλη την υπόλοιπη ημέρα πως σου λείπει.

Ενισχύει τη διάθεση

Ίσως το πρωί να σου είναι πιο δύσκολο να έχεις καλή διάθεση, ειδικά αν δεν πιείς καφέ, όμως η σοκολάτα θα σε βοηθήσει και σε αυτό. Μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου και να προωθήσει τα θετικά συναισθήματα. Η κατανάλωση σοκολάτας διεγείρει την παραγωγή ενδορφινών και αλληλεπιδρά με τη σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη. Η σοκολάτα είναι επίσης γνωστή για την αντικαταθλιπτική της δράση.

Unsplash/ Ronise daluz

Ποια είναι η σωστή ώρα να φας τη σοκολάτα αν θες να αδυνατίσεις;

Κάνει καλό στην καρδιά

Έχει αποδειχθεί από έρευνες πως οι άνθρωποι που τρώνε σοκολάτα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν χάρη στο νιτρικό οξείδιο που παράγεται από τα φλαβονοειδή. Υγιείς ποσότητες μαύρης σοκολάτας που είναι πλούσιες σε κακάο μπορούν επίσης να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μεταβολίζει τη γλυκόζη, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση του διαβήτη. Τέλος, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης, η οποία μπορεί να φράξει τις αρτηρίες σε υψηλές ποσότητες και να αυξήσει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης. Αν και όλα αυτά τα οφέλη δεν περιορίζονται στην πρωινή κατανάλωση, συνολικά, η σοκολάτα θα δημιουργήσει ένα υγιές πρωινό.

Σε βοηθάει να ξυπνήσεις

Όπως ο καφές και το τσάι, έτσι και το κακάο περιέχει καφεΐνη, φυσικά όχι πάντα σε μεγάλη ποσότητα, όπως ο καφές. Κατά κανόνα, η πιο σκούρα σοκολάτα έχει περισσότερη καφεΐνη. Έτσι λοιπόν, όπως και τα υπόλοιπα ροφήματα και τρόφιμα με καφεΐνη, η σοκολάτα σε ξυπνάει και σου δίνει ενέργεια.

Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό

Μπορεί να μην περίμενες να το διαβάσεις, αλλά η σοκολάτα είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, η μαύρη σοκολάτα 70% περιέχει αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, χαλκό, κάλιο και μαγνήσιο. Οι φλαβανόλες θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κυτταρικής βλάβης που προκαλείται από τα οξειδωτικά, όπως το αλκοόλ, ο καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση, που υπάρχουν γύρω ή στα οποία εκτίθεσαι αρκετά συχνά.

Bruna Branco/ Unsplash Βοηθάει στην πρωινή γυμναστική

Η μαύρη σοκολάτα αυξάνει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου και παρέχει καλύτερη ανάκτηση και ανάπτυξη των μυών, γεγονός που την καθιστά καλή ιδέα για να την προσθέσεις στο πρωινό σου.

Μην ξεχνάς φυσικά πως όλα αυτά ισχύουν αν την καταναλώνεις με μέτρο!

Ιδέες για να προσθέσεις την σοκολάτα στο πρωινό σου Μια κουταλιά κακάο στο γάλα. Ζεστή σοκολάτα αντί για καφέ ή τσάι. Δημητριακά με επικάλυψη σοκολάτας. Granola σοκολάτας και πλιγούρι βρώμης. Σοκολάτα σε αρτοπαρασκευάσματα. Cupcakes βρώμης με κακάο ή κομματάκια σοκολάτας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να φας σοκολάτα κι έχουμε όλες τις αποδείξεις. Bonus πώς να την εντάξεις στη διατροφή σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Bonus,afti, Bonus