Τα τρόφιμα που φτιάχνουν τη διάθεση και μπορείς να τρως κάθε φορά που είναι Blue Monday για σένα!

15:41 18/1/2021 - Πηγή: iPop

Μπορεί σήμερα να είναι Blue Monday, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κι άλλες μέρες που μπορεί να είναι Blue Monday για σένα. Είτε πρόκειται για μια θλίψη όταν το σαββατοκύριακο φτάνει στο τέλος του, είτε για τη στεναχώρια που μπορεί να σου προκληθεί απ’ το οτιδήποτε, έχεις δίπλα σου μερικούς συμμάχους! Υπάρχουν τρόφιμα που φτιάχνουν τη

διάθεση και μπορείς να τα προτιμάς όταν έχεις τις μαύρες σου.

Αν λοιπόν, τον τελευταίο καιρό νιώθεις κάπως πεσμένη ψυχολογικά και λυπημένη, στην επόμενη σου βόλτα στο supermarket μην ξεχάσεις να αγοράσεις τα 5 παρακάτω τρόφιμα.

Τα 5 τρόφιμα που φτιάχνουν τη διάθεση:

Βανίλια

Δεν μυρίζει μόνο υπέροχα, αλλά η βανίλια είναι επίσης ένα φυτό με αντικαταθλιπτικές, αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αναλγητικές και αφροδισιακές ιδιότητες. Μπορείς να προσθέσεις λίγη στον καφέ σου το πρωί.

Αποξηραμένα φρούτα

Επίσης αντικαταθλιπτικά, τα οποία αυξάνουν το επίπεδο των ενδορφινών και μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Προτίμησε τα καρύδια, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λινολεϊκό οξύ.

Φράουλες

Οι φράουλες είναι ένα αγαπημένο φρούτο και άμα είσαι λυπημένη ευκαιρία να φας μερικές. Περιέχουν υψηλά επίπεδα σεληνίου, το οποίο αυξάνει την ενέργεια και μειώνει το άγχος.

Πικάντικα τρόφιμα

Αυτή η επιλογή δεν απευθύνεται σε όλους, παρά μόνο σε εκείνους που προτιμάνε τα πικάντικα τρόφιμα στη διατροφή τους. Μπορεί να καίνε το λαιμό μας, αλλά στέλνουν ένα σήμα στον εγκέφαλο που ενεργοποιεί την απελευθέρωση των ενδορφινών και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

Μπορεί όντως η Blue Monday να επηρεάσει την ψυχολογία σου; Χρήσιμα tips για να ανταπεξέρχεσαι σε κάθε δύσκολη μέρα

Μαύρη σοκολάτα

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Αρκετές έρευνες συνδέουν την κατανάλωση σοκολάτας με τις ίδιες ενδορφίνες που παράγουν τη χαρά και την αγάπη. Δυστυχώς, θα πρέπει να επιλέξεις τη μαύρη σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα και όχι την σοκολάτα γάλακτος. Δεν μπορούμε, όμως να τα έχουμε όλα σ’ αυτή τη ζωή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Τα τρόφιμα που φτιάχνουν τη διάθεση και μπορείς να τρως κάθε φορά που είναι Blue Monday για σένα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα