Νομίζεις πως είναι μόνο για να τη φας; Χρησιμοποίησε την ντομάτα στη ρουτίνα ομορφιάς σου και θα δεις διαφορά!

13:05 15/9/2020 - Πηγή: iPop

Φυσικά και ταιριάζει τέλεια στην κουζίνα σου, αφού μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους στα φαγητά σου, όμως η ντομάτα στη ρουτίνα ομορφιάς είναι το κάτι άλλο και θες κι εσύ να τη δοκιμάσεις. 

Όποτε μιλάς για ντομάτα σκέφτεσαι σίγουρα κι εσύ κατευθείαν φαγητό, σαλάτα, σάλτσα ντομάτας και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με κουζίνα. Ωστόσο, εκτός από τα οφέλη που έχει στην υγεία, αφού είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά, έχει πολλές ιδιότητες που έχουν σχέση με

την ομορφιά σου.

Πώς να χρησιμοποιήσεις τη ντομάτα στη ρουτίνα ομορφιάς;

Η ντομάτα είναι σύμμαχος για απαλό και λαμπερό δέρμα. 

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες και βιταμίνες, η ντομάτα βοηθά στη ρύθμιση του σμήγματος που συσσωρεύεται στους πόρους του προσώπου και σε βοηθά να απαλλαγείς από τα σπυράκια. Λόγω της οξύτητάς της, έχει επίσης αρκετές επιδράσεις που δίνουν μια φυσική λάμψη στο πρόσωπο.

Αυτό που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να συνθλίψεις τη ντομάτα για να αποκτήσεις τον χυμό της και να τον χρησιμοποιήσεις ως μάσκα προσώπου. Μπορείς, ακόμα, να τοποθετήσεις φέτες ντομάτας στο πρόσωπό σου, τρίβοντας απαλά έτσι ώστε οι πόροι να απορροφούν τον πολτό. Στη συνέχεια άστο για 15 λεπτά και ξέπλυνε καλά το πρόσωπό σου.

Pixabay

Βάλε τώρα τη βιταμίνη Ε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου! 

Όμως, οι ιδιότητες της ντομάτας δεν σταματούν εκεί. Οι ειδικοί για τα μαλλιά της Unilever ισχυρίζονται ότι οι ντομάτες έχουν πολύ ευεργετικά αποτελέσματα στα μαλλιά λόγω των ινών, των βιταμινών και των μετάλλων τους. Η υψηλή συγκέντρωση βιοτίνης (βιταμίνη Β8) θα σου δώσει περισσότερη λάμψη και απαλότητα για τα μαλλιά χωρίς σπασμένα άκρα ή ξηρότητα. Καθώς είναι ένα αντιοξειδωτικό φρούτο, μειώνει τον κίνδυνο γήρανσης του τριχωτού της κεφαλής, το οποίο προκαλεί την τριχόπτωση. Πώς μπορείς να αξιοποιήσεις τη ντομάτα για τα μαλλιά σου; Αφού λουστείς με το σαμπουάν σου, ρίξε χυμό ντομάτας στα μαλλιά σου ως μαλακτικό. Άφησέ το για 5 λεπτά και μετά ξέπλυνε με καθαρό νερό. Θα αφαιρέσει τα κατάλοιπα και θα ενυδατώσει τα μαλλιά σου.

Freepik

Η ντομάτα επιταχύνει και την ανάπτυξη των νυχιών. Η αργή ανάπτυξη και τα εύθραυστα νύχια προκαλούνται συνήθως από την έλλειψη βιταμίνης Β8 στο σώμα. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε αυτήν και μπορούν να σου δώσουν τα οφέλη της βιοτίνης. Μπορείς να φτιάξεις ένα μείγμα φυσικού χυμού ντομάτας και δύο κουταλάκια του γλυκού φυτικού ελαίου για να δημιουργήσεις ένα παχύρρευστο μείγμα. Μούλιασε τα νύχια σου για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με σαπούνι και νερό. Χάρη σε αυτό το τέχνασμα, όχι μόνο θα ενισχύσεις τα νύχια σου, αλλά και θα τα ενυδατώσεις και θα έχουν μια απίστευτη αίσθηση απαλότητας.

Μήπως τελικά να αρχίσεις να χρησιμοποιείς διαφορετικά την ντομάτα σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Πώς να χρησιμοποιήσεις τον καφέ στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Photo: Pexels

Το άρθρο Νομίζεις πως είναι μόνο για να τη φας; Χρησιμοποίησε την ντομάτα στη ρουτίνα ομορφιάς σου και θα δεις διαφορά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα