Νέος μετασεισμός 3,1 Ρίχτερ αισθητός στην Αθήνα

17:39 24/7/2019 - Πηγή: iPop

Μετά τον μεγάλο σεισμό 5,1 Ρίχτερ της περασμένης Παρασκευής στην Αττική, ένας νέος μετασεισμός έγινε στην Αθήνα, που ήταν αισθητός σ’ όλη την πρωτεύουσα.

Οι σεισμολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι η μετασεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και οι κάτοικοι της Αθήνας ένιωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης τον μετασεισμό 3,1 Ρίχτερ.

Ο μετασεισμός έγινε στην Αθήνα

και συγκεκριμένα είχε επίκεντρο τη Μαγούλα Αττικής, δηλαδή το ίδιο σημείο με τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 19 Ιουλίου.

Νέος μετασεισμός έγινε στην Αθήνα- Η μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο μετασεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 10,9 χιλιόμετρα και επίκεντρο 24 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.

Η μετασεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε Μαγούλα και Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η Αττική το επόμενο διάστημα θα έρχεται συχνά αντιμέτωπη με σεισμικές δονήσεις, μικρότερου ή μεγαλύτερου μεγέθους, εξαιτίας της μετασεισμικής δραστηριότητας στην δυτική Πάρνηθα.

Ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ προήλθε από το δυτικό ρήγμα που κρύβεται κάτω από τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, το οποίο δεν είχε σπάσει με τον σεισμό του 1999. Σημειώνεται, πάντως, πως γι’ αυτό δεν υπάρχει ακόμη απόλυτη ομοφωνία ανάμεσα στους σεισμολόγους.

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Αθήνα που θα κατεδαφιστούν:

Να σημειωθεί πως τα κτίρια για τα οποία εκδίδονται άδειες κατεδάφισης είναι 13 στον αριθμό και βρίσκονται στις εξής οδούς:

Μυλοποτάμου & Δαβάκη,Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών,Επικλέους (μεταξύ των οδών Ερμίππου και Τημένους – 5 κτίρια),Ερεσσού 11,Πελίου 8,Αλκμαίωνος 3,Πλαπούτα 24Β,Ηλιουπόλεως 4 & Αετίωνος,Ανθέων & Αμασίου.

Το άρθρο Νέος μετασεισμός 3,1 Ρίχτερ αισθητός στην Αθήνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα