Πρόστιμο- ρεκόρ 5 δις στο Facebook για το Cambridge Analytica

16:54 24/7/2019 - Πηγή: iPop

Μετά από έρευνα που κράτησε 16 μήνες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού των ΗΠΑ επέβαλε ιστορικό πρόστιμο στο Facebook για το Cambridge Analytica.

Το συγκεκριμένο ποσό προέκυψε έπειτα από συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο πλευρές και θεωρείται ιστορικό. Το πρόστιμο στο Facebook

επεβλήθη λόγω της παραβίασης προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook, ενώ η έρευνα ξεκίνησε έπειτα απ’ τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Cambridge Analytica.

Facebook assessed $5 billion penalty, subjected to sweeping new restrictions on user privacy decisions to settle FTC charges the company violated a 2012 FTC order by deceiving users about their ability to control privacy of their personal info. Read more: https://t.co/NYx2JnKmJV pic.twitter.com/7KVd3Vg02J

— FTC (@FTC) July 24, 2019

Η εταιρεία κατηγορείται ότι παραπλάνησε τους χρήστες της και «υπονόμευσε» τις επιλογές τους να προστατεύσουν τα δεδομένα τους.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού συμπέρανε, μετά την 16μηνη έρευνά της, ότι το Facebook παραπλάνησε 2,2 δισεκατομμύρια χρήστες, καθώς δεν εξηγούσε ορθώς τους τρόπους με τους οποίους προγραμματιστές εφαρμογών, διαφημιστές και τρίτα πρόσωπα αποκτούσαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών από το περιεχόμενο που πατούσαν την επιλογή «μου αρέσει» μέχρι τους τηλεφωνικούς αριθμούς που αποκτούσαν και κατά παράβαση της υπόσχεσης του Facebook ότι θα βελτιώσει την προστασία της ιδιωτικότητας.

We've formally reached a settlement with the Federal Trade Commission about privacy. We've agreed to pay a historic…

Gepostet von Mark Zuckerberg am Mittwoch, 24. Juli 2019

O διακανονισμός -και συνεπώς το πρόστιμο στο Facebook- είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία των ΗΠΑ για παραβιάσεις ιδιωτικότητας και δίνει στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές απρόσκοπτη πρόσβαση στις επιχειρηματικές αποφάσεις του Facebook για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Έτσι, οι αρχές θα μπορούν να ελέγχουν τις δράσεις της ηγεσίας του Facebook, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και των προσπαθειών του να προωθήσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Το άρθρο Πρόστιμο- ρεκόρ 5 δις στο Facebook για το Cambridge Analytica εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα