Σου αρέσει το Φθινόπωρο; Υπάρχει εξήγηση κι οι ψυχολόγοι κάτι έχουν να σου πουν!

12:54 25/9/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί να λατρεύεις το Καλοκαίρι, γιατί πας διακοπές και κάνεις μπάνιο στη θάλασσα, όμως και το Φθινόπωρο δεν πάει πίσω. Έχεις σκεφτεί, όμως, ποτέ γιατί σου αρέσει το Φθινόπωρο; 

Το Φθινόπωρο είναι μια εποχή που πολλοί άνθρωποι αγαπούν. Όχι επειδή επιστρέφουν στις δουλειές τους από τις διακοπές, αλλά διότι η θερμοκρασία πέφτει, κάνει λιγότερη ζέστη κι έρχονται σιγά σιγά και οι γιορτές. Σιγά σιγά όμως εε!

Αν είσαι κι εσύ ανάμεσα σε αυτούς που ανυπομονούν κάθε χρονιά το Φθινόπωρο, τότε

υπάρχει εξήγηση από τους ψυχολόγους και σίγουρα θα θες να τη μάθεις.

Γιατί σου αρέσει το Φθινόπωρο τόσο πολύ;

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι άνθρωποι λατρεύουν αυτή την εποχή του χρόνου, αφενός γιατί οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές κι αφετέρου διότι συνδέουν το Φθινόπωρο με χαλαρές, οικογενειακές στιγμές στο σπίτι με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Pexels

Ποιος Ιανουάριος; Αυτός είναι ο καλύτερος μήνας για αποφάσεις, στόχους και νέα ξεκινήματα! 

Μάλιστα, να τονίσουμε πως το 2012, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το κρύο έκανε αρκετούς ανθρώπους να επιλέγουν ταινίες που σχετίζονται με «ψυχολογική ζεστασιά». Λίγο οι ρομαντικές κομεντί και το Netflix, λίγο το χουζούρι με την κουβερτούλα, λίγο το ζεστό ρόφημα, λίγο και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται πια το κλιματιστικό, το Φθινόπωρο δημιουργεί μια ζεστασιά και ασφάλεια που πολλοί αγαπούν. Επίσης, όταν η θερμοκρασία έξω είναι χαμηλή, οι άνθρωποι αναζητούν εμπειρίες που τους κάνουν να νιώθουν πιο κοντά στους άλλους.

Pexels

Βιολογικά, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες προκαλούν θετικές αντιδράσεις στους ανθρώπους. Όχι τόσο το κρύο, όσο η δροσιά μετά από μια περίοδο έντονου καύσωνα.

Αν το Φθινόπωρο σε πιάνει μελαγχολία, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να δεις και τη θετική του πλευρά, γιατί υπάρχει κι είναι πιο ωραία απ’ όσο νομίζεις. Ξεκίνα να πίνεις ζεστά ροφήματα και να κάνεις βόλτες κι εκδρομές στη φύση. Το τοπίο είναι απλά υπέροχο, απόλαυσέ το!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

10+1 άγνωστες πληροφορίες για το Φθινόπωρο! Πόσες απ’ αυτές ξέρεις;

Photo: Freepik

Το άρθρο Σου αρέσει το Φθινόπωρο; Υπάρχει εξήγηση κι οι ψυχολόγοι κάτι έχουν να σου πουν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα