Πεντανόστιμα ψητά καρότα στον φούρνο με δεντρολίβανο!

13:30 9/11/2019 - Πηγή: iPop

Πεντανόστιμα ψητά καρότα στον φούρνο με δεντρολίβανο και σπόρους κολοκύθας. Το ιδανικό συνοδευτικό για πατάτες φούρνου ή ρύζι και σαλάτα

Τα καρότα είναι ένα αγαπημένο λαχανικό και είναι αυτό που ίσως ταιριάζει με όλα τα πιάτα. Τι γίνεται όμως όταν ψάχνεις νέους τρόπους να τα μαγειρέψεις; Δοκιμάζεις την παρακάτω συνταγή και μας ευχαριστείς αργότερα!

Τι θα χρειαστείς για τα ψητά καρότα στον φούρνο;6 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα1/2 φλιτζάνι
μηλίτη1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου1 κουταλιά του γλυκού κανέλα1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο2 1/2 κουταλάκια της σούπας λάδι αβοκάντο1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/4 φλιτζάνι σπόρους κολοκύθαςΠώς θα φτιάξεις τα ψητά καρότα στον φούρνο;Συνταγή:Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τον μηλίτη, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα και το δεντρολίβανο. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν.Ανακατεύουμε τα υλικά για ακόμη 5 με 8 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι αβοκάντο και το αλάτι.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε μια λαδόκολλα.Κόβουμε τα καρότα σε μικρά κομμάτια, τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί με την λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω τους το μείγμα με τον μηλίτη που ετοιμάσαμε.Ανακατεύουμε τα καρότα με ένα κουτάλι ή τα χέρια μας προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι έχουν καλυφθεί όλα απ’ τη σάλτσα.Ψήνουμε τα καρότα για 15 λεπτά, ανοίγουμε τον φούρνο και τα ανακατεύουμε ξανά και στη συνέχεια τα ψήνουμε για ακόμη 10 έως 15 λεπτά.Περίπου 3 με 5 λεπτά πριν βγάλουμε τα καρότα απ’ τον φούρνο, προσθέτουμε και τους σπόρους κολοκύθας.Δες κι αυτό:

Εύκολη και απολαυστική συνταγή για μανιτάρια με σκόρδο!

Photo: theroastedroot.net

Το άρθρο Πεντανόστιμα ψητά καρότα στον φούρνο με δεντρολίβανο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα