Νέα στοιχεία για τους δράστες των επιθέσεων των Βρυξελλών – Ασύλληπτος ο Najim Laachraoui

15:57 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέα στοιχεία αναφορικά με τους τζιχαντιστές που σκόρπισαν τον πανικό στις Βρυξέλλες και έκαναν ολόκληρη την Ευρώπη να πενθεί, έδωσε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του ο Βέλγος Εισαγγελέας. Ο Εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ασύλληπτος παραμένει ο Najim Laachraoui, τονίζοντας πως αυτός είχε την πιο μεγάλη βόμβα η οποία για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους δεν εξερράγη.

Συγκεκριμένα, ο Βέλγος Εισαγγελέας δήλωσε πως αν ο άντρας με το καπέλο, όπως τον αποκαλούν όλοι, είχε

πυροδοτήσει την μεγαλύτερη βόμβα τα θύματα θα ήταν ακόμα περισσότερα.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις επιθέσεις στην πόλη των Βρυξελλών.

Ο υπεύθυνος της ομοσπονδιακή εισαγγελία, Frederic Van Leeuw επιβεβαίωσε πως ο Ibrahim el-Bakraoui (ο ένας εκ των δύο αντρών με τα μαύρα γάντια που απεικονίζονται στην φωτογραφία του αεροδρομίου) ήταν υπεύθυνος για την πρώτη έκρηξη που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Zaventem το πρωί της Τρίτης.

Ο αδελφός του Khalid ανατινάχθηκε σ’ ένα βαγόνι του μετρό των Βρυξελλών στο σταθμό Maelbeek, δήλωσε ο Van Leeuw. Δύο ακόμα άνδρες έχουν καταγραφεί από τα πλάνα του CCTV.

Η πρώτη βόμβα στο αεροδρόμιο έσκασε κοντά στο γραφείο 11 στο 0758 (06:58 GMT) και η δεύτερη ακολούθησε 9 δευτερόλεπτα αργότερα κοντά στο γραφείο 2 στην αίθουσα αναχωρήσεων, δήλωσε ο Van Leeuw.

Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι η διαθήκη του Ibrahim που βρέθηκε σε φορητό υπολογιστή έγραφε:

Πάντα στο τρέξιμο, μην ξέροντας τι να κάνω πια, με αναζήτησαν παντού, δεν είναι ασφαλές πουθενά πια και ότι αν ο ίδιος περίμενε λίγο ακόμα κινδύνευε να καταλήξει σ’ ένα κελί

Ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο δεν έχει εντοπιστεί.

Σε μια επιδρομή στη συνοικία των Βρυξελλών του Schaerbeek την Τρίτη το βράδυ η αστυνομία βρήκε 15 κιλά εκρηκτικών, 150 λίτρα ακετόνης, 30 λίτρα οξυγονωμένο νερό, πυροκροτητές, μια βαλίτσα γεμάτη με βίδες και καρφιά, καθώς και υλικά όπως πλαστικά κουτιά τα οποία απαιτούνται για να πακεταριστούν τα εκρηκτικά.

Ο Εισαγγελέας τόνισε πως η έκρηξη στον σταθμό του μετρό Maelbeek συνέβη σε μέρος του τρένου το οποίο ήταν στο σταθμό. Ενώ επιβεβαίωσε ότι τα δύο αδέρφια έχουν απασχολήσει ξανά την αστυνομία, αλλά δεν έχουν συσχετιστεί οι πράξεις τους με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Frederic Van Leeuw δήλωσε πως επίσημα οι νεκροί είναι 31 άτομα επιβεβαιώθηκαν νεκροί στις επιθέσεις και οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 270 τραυματίες και τόνισε ότι η αστυνομία βρήκε περίπου 15 κιλά εκρηκτικών κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικών επιδρομών στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εισαγγελέα οι βελγικές αρχές εκτιμούν ότι έχουν διαφύγει «αρκετά άτομα» που συνδέονται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Το μόνο βέβαιο μέχρι στιγμής είναι ότι τα δύο αδέρφια έχουν ανατινάχτηκαν σε μετρό και αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το άτομο το οποίο έχει συλληφθεί στην Anderlect των Βρυξελλών αρνείται να αποκαλύψει ποιος είναι και έτσι περιμένουν την εξέταση DNA για να ρίξει φως στην υπόθεση.

Ο αδερφός του καταζητούμενου, Najim Laachraoui, Laachraoui Mourad, είναι 29χρονος είναι Πρωταθλητής τάε κβο και έχει συνολικά κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια σε διεθνείς αγώνες, ενώ το 2015 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών στους αγώνες στη Νότια Κορέα.

The post Νέα στοιχεία για τους δράστες των επιθέσεων των Βρυξελλών – Ασύλληπτος ο Najim Laachraoui appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα