Νέα μέτρα για την εστίαση: Τι ισχύει από την Δευτέρα 31/01 – Ποιοι θεωρούνται ανεμβολίαστοι από την 1 Φεβρουαρίου

11:47 30/1/2022 - Πηγή: iPop

Νέα χαλάρωση των μέτρων έχει ανακοίνωση η κυβέρνηση η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα 31/01. Η μουσική επανέρχεται στην εστίαση και απελευθερώνεται το ωράριο ενώ διατηρείται το μέτρο των υποχρεωτικά καθήμενων. Ταυτόχρονα, θεσπίστηκαν νέα μέτρα για την εστίαση στην οποία πλέον έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες τους τελευταίους 3μήνες. Τα μέτρα ισχύουν έως και τις 7 Φεβρουαρίου. 

Νέα μέτρα για την εστίαση: Τι αλλάζει από την Δευτέρα 31/01Λειτουργία
αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο και μόνο για καθήμενουςΥποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών:

-πιστοποιητικού εμβολιασμού

-πιστοποιητικού νόσησης

-βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test) μόνο σε εξωτερικούς χώρους

Προβλέπονται επίσης:

Μέχρι έξι (6) άτομα ανά τραπέζι.Οι μουσικοί τηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενός (1) μέτρου.Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.

Τι αλλάζει στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από 1η Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με έχει ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εμβολιασμένοι θα θεωρούνται οι πολίτες που έχουν κάνει και την ενισχυτική-τρίτη δόση του εμβολίου, το μέγιστο επτά μήνες μετά την προηγούμενη.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 32/Β/8-1-2022 η ΚΥΑ με αλλαγές στα Έκτακτα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, κατ’ αντικατάσταση της υπό στοιχεία Δ1α/ ΓΠ.οικ.81558/29.12.2021 ΚΥΑ, από την 1η.2.2022, και χωρίς τον ηλικιακό περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου, όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση. Υπενθυμίζεται ότι το όριο του επταμήνου για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, για όσους δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, έχει ήδη θεσπιστεί για του άνω των 60 και πλέον διευρύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νέα μέτρα για την εστίαση: Τι ισχύει από την Δευτέρα 31/01 – Ποιοι θεωρούνται ανεμβολίαστοι από την 1 Φεβρουαρίου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα