Νέα έρευνα: Ποιο απ’ τα δύο φύλα έχει περισσότερο χιούμορ;

11:17 31/10/2019 - Πηγή: iPop

Είναι οι άντρες πιο αστείοι απ’ τις γυναίκες; Μια νέα έρευνα αυτό υποστηρίζει! Ότι έχουν περισσότερο χιούμορ οι άντρες σε σχέση με τις γυναίκες. Πού στηρίζεται αυτό το συμπέρασμα;

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Aberystwyth και του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας ανέλυσαν 28 μελέτες που εξέτασαν πόσο αστείοι ήταν περίπου 5.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 63% των αντρών είναι πιο αστείοι απ’ τη μέση γυναίκα!

Μετά τη συγκεκριμένη έρευνα που διαπίστωσε πως έχουν περισσότερο χιούμορ

οι άντρες, πολλοί stand up comedians ξεσηκώθηκαν υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη έρευνα είναι περιττή και μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για πολλές γυναίκες με το να ασχοληθούν με την κωμωδία.

Η συγκεκριμένη έρευνα απλά διαιωνίζει το στερεότυπο που υπάρχει ότι οι άντρες είναι πιο αστείοι απ’ τις γυναίκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια.

Σε πολλές από τις μελέτες που εξετάστηκαν, οι άντρες και οι γυναίκες κλήθηκαν να γράψουν μια αστεία λεζάντα για να συνοδεύσουν ένα κινούμενο σχέδιο και στη συνέχεια μια άλλη ομάδα ανθρώπων έκρινε ποιες λεζάντες ήταν πιο αστείες, χωρίς να γνωρίζει εάν οι λεζάντες που έβλεπε ήταν γραμμένες από άντρες ή γυναίκες.

© Eye for Ebony / Unsplash

Όπως σχολίασε η ομάδα των ερευνητών που διεξήγαγε την έρευνα, φαίνεται πως οι άντρες είναι καλύτεροι στο να παράγουν χιουμοριστικό περιεχόμενο απ’ τις γυναίκες.

Βέβαια, λίγο μετά τη δημοσίευση της έρευνας και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Dr Gil Greengross, ένας εκ των ερευνητών, έσπευσε να ξεκαθαρίσει σε δηλώσεις του στην εκπομπή του BBC Radio 1 «Newsbeat» ότι η έρευνα δεν σημαίνει πως οι γυναίκες δεν είναι αστείες.

Όπως σχολίασε στη συνέχεια ο ίδιος, οι γυναίκες συνήθως ψάχνουν για άντρες με χιούμορ, ενώ οι άντρες αναζητούν γυναίκες που να γελάνε με τα αστεία τους.

Παρόλα αυτά, οι γυναίκες κωμικοί, αν και παραδέχονται πως η έρευνα μπορεί να έχει κάποια βάση, τονίζουν πως δεν χρειάζεται να υπάρχει κανένα στερεότυπο ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο αστείες.

«Υπάρχουν τόσες εκπληκτικές παραστάσεις αντρών και γυναικών κωμικών. Δεν ξέρω γιατί προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επιστημονικό γεγονός το ότι οι γυναίκες δεν είναι αστείες», είπε χαρακτηριστικά η κωμικός Maddy Bye.

Δες και αυτό:

Γιατί το χιούμορ στην εργασία δεν ωφελεί τις γυναίκες αλλά μόνο τους άνδρες;

Το άρθρο Νέα έρευνα: Ποιο απ’ τα δύο φύλα έχει περισσότερο χιούμορ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα