Το ΔΝΤ ζητά εδώ και τώρα μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις

18:34 9/2/2017 - Πηγή: iPop

«Εδώ και τώρα» ζητά απ’ την Ελλάδα το ΔΝΤ τη νομοθέτηση μειώσεων στο αφορολόγητο και τις συντάξεις, όπως διευκρίνισε στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις, κατά τον ίδιο, «θα εφαρμοστούν στο εγγύς μέλλον και αφού η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει».

Ο κ. Rice επανέλαβε τη θέση του ΔΝΤ

ότι δεν ζητά περαιτέρω λιτότητα, προσθέτοντας ότι εάν συμφωνηθεί στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα παραπάνω απ’ το 1,5% του ΑΕΠ, τότε αυτό θα μπορεί να διατηρηθεί μόνο για λίγα χρόνια.

Σχολιάζοντας τη θέση του Regling ότι «αν το συμφωνημένο πρόγραμμα εφαρμοστεί πλήρως, η βιωσιμότητα χρέους είναι εφικτή» και την άποψη πως το ΔΝΤ «δεν είναι σε θέση να εντάξει στην ανάλυσή του για την Ελλάδα δομικούς παράγοντες που διαφοροποιούν ένα μέλος της Ευρωζώνης από άλλες χώρες του πλανήτη», ο εκπρόσωπος του Ταμείου παρέπεμψε στα συμπεράσματα της έκθεσης του ΔΝΤ και την άποψη ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Ο ίδιος συμφώνησε με τον επικεφαλής του ESM ότι η Ευρώπη έχει προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην Ελλάδα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αυτή η στήριξη δεν μπορεί να είναι χωρίς όρους. Σχετίζεται με μεταρρυθμίσεις, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και με στόχους που πρέπει να τηρηθούν. Έχουμε δει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια πως η Ελλάδα πέρασε κρίσεις, διότι οι μεταρρυθμίσεις δεν συνέβησαν και η Ευρώπη πάγωσε τη βοήθεια. Έτσι, για παράδειγμα προκληθήκαν οι συζητήσεις για Grexit. Από την πλευρά του ΔΝΤ θέλουμε να βεβαιωθούμε πως οι στόχοι που τίθενται είναι ρεαλιστικοί».

Τέλος, ο κ. Rice παραδέθχηκε πως υπάρχει μεγαλύτερη συμφωνία στο θέμα του χρέους σε σχέση με το παρελθόν, «αλλά προφανώς υπάρχουν διαφορές. Σε κάποια σημαντικά θέματα υπάρχουν συγκλίσεις».

The post Το ΔΝΤ ζητά εδώ και τώρα μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα