«Ναι» Σόιμπλε στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

11:01 2/12/2016 - Πηγή: iPop

Άνοιξε τα χαρτιά του για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο Β. Σόιμπλε και είπε «Ναι» στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Δεν απορρίπτει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσω του εκπροσώπου του, παραπέμποντας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου 2016 και τη συμφωνία για να παρθούν

συγκεκριμένες αποφάσεις μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) εργάζεται αυτήν τη στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ευρωπαϊκά και διεθνή πολιτικο-οικονομικά θέματα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, σε αποκλειστική δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερωτώμενος σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt το οποίο ανέφερε πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί με την λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Ντ. Κόλμπεργκ απάντησε:

To Eurogroup συμφώνησε στις 24 Μαΐου 2016 να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Τα μέτρα απαριθμούνται σαφώς στην συμφωνία στην οποία και παραπέμπουμε. Μεταξύ άλλων αναφέρονται μέτρα για την εξασφάλιση του παρόντος χαμηλού επιτοκίου με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) εργάζεται αυτήν την στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων

«Το Εurogroup θα συνέλθει στις 5 Δεκεμβρίου και πάλι. Aπόψεις ανταλάσσουμε φυσικά και εκτός Εurogroup τακτικά σε διάφορα επίπεδα. Παρακαλώ για την κατανόησή σας για το ότι δεν θα αναφερθούμε σε ενδεχόμενες συναντήσεις», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες που θέλουν τον Σόιμπλε να συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη το Σαββατοκύριακο με το Διεθνλες Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Eurogroup 24 Μαϊου 2016 σύμφωνα με την Handelsblatt

Σε ρεπορτάζ της Handelsblatt αναφέρονται οι πρώτες διευκολύνσεις που προετοιμάζει για την Ελλάδα η ευρωζώνη. Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως έχει ήδη αποφασιστεί στο Eurogroup στις 24 Μαϊου 2016, να εξεταστούν τα παρακάτω μέτρα:

«Βραχυπρόθεσμα: Δυνατότητες για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης του χρέους του προγράμματος.Μεσοπρόθεσμα: Το Eurogroup καλεί το EWG να ερευνήσει συγκεκριμένα μέτρα (όπως μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και αποπληρωμής) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εφόσον καταστεί αναγκαίο, στο τέλος του προγράμματος ESM, με την επιφύλαξη της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος του ESM, καθώς και μέτρα όπως η χρήση των ισοδύναμων κερδών SMP και ANFA.Μακροπρόθεσμα: Το Eurogroup είναι έτοιμο, εφόσον καταστεί αναγκαίο και με την επιφύλαξη της συμμόρφωσης με τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, να εκτιμήσει περαιτέρω στο τέλος του προγράμματος την ανάγκη πιθανών πρόσθετων μέτρων για το χρέος ώστε να διασφαλίσει πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα παραμείνουν σε ένα βιώσιμο δρόμο».Photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post «Ναι» Σόιμπλε στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα