Δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία ο Ολάντ- Υποψήφιος Πρόεδρος ο Βαλς ( ; )

21:05 1/12/2016 - Πηγή: iPop

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα προχώρησε ο Φρανσουά Ολάντ προς τον γαλλικό λαό, ανακοινώνοντας ότι δεν θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Γαλλίας.

Κάνοντας έναν μεγάλο πολιτικό για τη θητεία του, τους κινδύνους που αντιμετώπισε η Γαλλία κατά τη θητεία του δήλωσε πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας και τόνισε ότι μέχρι να εκλεχθεί ο επόμενος

πρόεδρος θα προσπαθήσει να υπηρετεί την πατρίδα του, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

Κατά την τοποθέτησή του ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε πως θέλει η Γαλλία να είναι μια πηγή αξιών και να είναι μετρήσιμη δύναμη. «Έχω την ευθύνη να επιβεβαιώσω ότι το σύστημά μας θα συνεχίσει να λειτουργεί ορθά και το επίπεδο τρομοκρατίας ποτέ δεν ήταν τόσο υψηλό».

Ο Γάλλος Πρόεδρος πρόσθεσε στην συνέχεια ότι για 4,5 χρόνια έχει εργαστεί με ειλικρίνεια.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως γνωρίζει ότι το να βγει μπροστά δεν θα ενώσει τον λαό. «Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν γιατί αυτό που έχει σημασία είναι η προστασία της χώρας, να μην εκτεθεί. Αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να σας πω. Τους επόμενους μήνες θα στηρίξω την χώρα μέχρι το τέλος της θητείας μου».

Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην γαλλική Προεδρία. Αξίζει να τονίσουμε πως πρόκειται για την πρώτη φορά που ο εν ενεργεία Πρόεδρος δεν θέτει ξανά υποψηφιότητα.

Δήλωσε ακόμα ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, θα κατέβει για πρόεδρος. Ο Βαλς ακόμα δεν έχει δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητα του. Αν δηλώσει υποψηφιότητα θα πρέπει να περάσει από τον πρώτο γύρο για να κερδίσει την υποστήριξη του κόμματος, κάτι το οποίο θεωρείται σχεδόν σίγουρο.

The post Δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία ο Ολάντ- Υποψήφιος Πρόεδρος ο Βαλς ( ; ) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα