Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια

08:20 2/12/2016 - Πηγή: iPop

Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια θα παραμείνουν για τις επόμενες 48 ώρες εξαιτίας της απεργίας που είχε προκηρύξει η ΠΝΟ. Η απεργία θα λήξει το πρωί της Κυριακής.

Μέχρι και τις 6:00 το πρωί της Κυριακής ακινητοποιημένα θα παραμείνουν στα λιμάνια τα καράβια σ’ ολοκληρη τη χώρα λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της έπειτα από τις πληροφορίες που θέλουν, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης να τέθηκε θέμα αλλαγής του φορολογικού καθεστώς των ναυτικών.

«Οι Έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους» αναφέρει σε ανακοίνωση η ΠΝΟ και προσθέτει:

«Υπάρχει ήδη προσχέδιο στο οποίο προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που τους διέπει και η φορολόγηση των ναυτικών να γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 δηλ. να φορολογείται το εισόδημά τους μέχρι και ποσοστό 45% στο οποίο ποσοστό αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης που αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε, όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνιση του, αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράττεται προκαταβολικά από το κράτος».

Να θυμίσουμε πως το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση η μη των κινητοποιήσεών της.

The post Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα