Μυστικός πράκτορας αποκαλύπτει πως να «διαβάσεις» έναν άνθρωπο

17:10 26/5/2017 - Πηγή: iPop

Η δυνατότητα ανάγνωσης άλλων ανθρώπων μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σε βοηθήσουμε να επικοινωνήσεις μαζί τους. Ο LaRae Quy, ο οποίος εργάστηκε ως πράκτορας του FBI εδώ και 23 χρόνια, έχει να πει σχετικά με το θέμα: «Δεν χρειάζεται να είσαι πρωτοπόρος ντετέκτιβ για να καταλάβεις τι συμβαίνει στο κεφάλι κάποιου. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι πού να τα αναζητήσεις».
Ποια είναι τα σημάδια που μπορούν να σου αποκαλύψουν τι σκέφτεται ή αισθάνεται κάποιος; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πως να «διαβάσεις» κάποιον

σύμφωνα με τις συμβουλές ενός μυστικού πράκτορα.

Πως να «διαβάσεις» έναν άνθρωπο:Καθόρισε το βασικό του μοντέλο συμπεριφοράς

Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά φυσικών συμπεριφορών που δεσμεύονται οι άνθρωποι. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι μπορεί να κοιτάζουν στο πάτωμα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, να διασχίζουν τα χέρια τους, να βήχουν, να ξύνουν τα κεφάλια τους ή να κουνάνε μπρος-πίσω στα πόδια τους.
Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται με διάφορους τρόπους για διάφορους λόγους. Ο καθορισμός του βασικού μοντέλου συμπεριφοράς ενός ατόμου θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τις ενέργειές του. Κάνει κάτι από συνήθεια ή αυτό που παρατηρείς είναι μια ένδειξη θυμού ή ανωριμότητας;

Πρόσεξε τις ιδιορρυθμίες του

Δώσε προσοχή στις διαφορές ανάμεσα στο βασικό μοντέλο συμπεριφοράς ενός ατόμου και στις λέξεις και τις χειρονομίες του.
Παραδείγματος χάριν, έχεις παρατηρήσει ότι κάποιος έχει τη συνήθεια να καθαρίζει το λαιμό αρκετές φορές όταν είναι νευρικός; Θα μπορούσε να σημαίνει ότι κρύβει κάτι;

Δώσε έμφαση στις χειρονομίες του

Μια μόνο χειρονομία ή λέξη δεν έχει πάντα κρυμμένη σημασία. Αλλά όταν ορισμένες χειρονομίες ακολουθούν την μία μετά την άλλη σε ένα μοτίβο, δώσε προσοχή.

Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να βήχει επανειλημμένα, να ξύνει το κεφάλι του και να μπερδεύεται ταυτόχρονα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να είσαι προσεκτικός.

Σύγκρινε την συμπεριφορά του

Αν παρατηρήσεις ότι κάποιος ενεργεί κάπως εκτός των συνηθισμένων, δώσε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό. Πώς αλληλεπιδρά αυτό το άτομο με άλλους στο δωμάτιο; Η έκφραση του προσώπου αλλάζει; Τι γίνεται με τη στάση του και τη γλώσσα του σώματός του;

Κοίταξε τον

Οι «νευρώνες καθρέφτη» που βρίσκονται στον εγκέφαλο αντικατοπτρίζουν την κατάσταση του νου σου. Για παράδειγμα, ένα χαμόγελο ενεργοποιεί τους μύες που είναι υπεύθυνοι για μια ευτυχισμένη έκφραση του προσώπου. Όταν μιλάς, δείχνεις τη δυσαρέσκειά σου.
Όταν κοιτάζεις κάποιον που σου αρέσει, δίνεις ένα σήμα στους μύες του προσώπου για να χαλαρώσουν. Εάν το πρόσωπο του δεν σου «απαντάει» με τον ίδιο τρόπο, αυτό το άτομο σου στέλνει ένα μήνυμα: είτε δεν του αρέσεις είτε δεν του αρέσει κάτι που κάνεις.

Βρες την ισχυρή φωνή

Ο ισχυρότερος άνθρωπος δεν είναι πάντα αυτός που κάθεται στο τραπέζι. Ένα πρόσωπο με αυτοπεποίθηση, κατά κανόνα, έχει μια ισχυρή φωνή.
Συχνά, ο ηγέτης μιας ομάδας είναι μια αδύναμη προσωπικότητα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους άλλους. Προσδιόρισε ποιος σε μια ομάδα ανθρώπων έχει την ισχυρότερη φωνή, και οι πιθανότητες επιτυχίας σου θα αυξηθούν.

Παρατήρησε πως περπατάει

Συχνά, οι άνθρωποι στερούνται ρευστότητας στις κινήσεις τους. Και αν κάποιος κοιτάξει τα πόδια του παρά μπροστά του όταν περπατάει, αυτό είναι ένα σημάδι έλλειψης αυτοπεποίθησης.
Εάν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο σε ένα μέλος της ομάδας σου, πρόσφερε σε αυτό το άτομο μεγαλύτερη δόξα για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του σε εσένα. Ή κάντου ερωτήματα, προκειμένου να τον απομακρύνεις από αυτά που φοβάται να πει.

Δώσε σημασία στα ρήματα που χρησιμοποιεί

Τα ρήματα δίνουν μια αίσθηση του τρόπου σκέψης ενός ατόμου.
Για παράδειγμα, εάν ο προϊστάμενός σου λέει ότι «αποφάσισε να συνεργαστεί με την εταιρεία Χ», η λέξη δράσης εδώ είναι «αποφάσισε». Αυτή η λέξη υποδηλώνει ότι πιθανότατα το αφεντικό σου είναι: α) όχι παρορμητικό, β) υπολογίζει αρκετά βήματα μπροστά.

Ταυτοποίησε τον

Κάθε ένας από εμάς έχει μια μοναδική προσωπικότητα, αλλά υπάρχουν βασικές ερωτήσεις που σου επιτρέπουν να διαβάσεις ένα άτομο σε ένα θεμελιώδες επίπεδο, όποιο κι αν είναι:

Είναι αυτό το πρόσωπο εσωστρεφής ή εξωστρεφής;Είναι οι αλληλεπιδράσεις με τους άλλους ένα σημείο εκκίνησης για τις ενέργειές του;Πώς αντιμετωπίζει το πρόσωπο αυτό τον κίνδυνο και την αβεβαιότητα;Τι τροφοδοτεί το εγώ του;Πώς συμπεριφέρονται σε αγχωτικές καταστάσεις;Τι του αρέσει όταν είναι χαλαρό;

Να χεις στο νου σου ότι χρειάζεται χρόνο για να μάθεις πώς να διαβάζεις τους ανθρώπους άψογα. Και, φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα. Αλλά με την τήρηση αυτών των αρχών, μπορείς να βελτιώσεις τις ικανότητες παρατήρησης και να αυξήσεις την ικανότητά σου να κατανοείς τους ανθρώπους, διορθώνοντας την επικοινωνία μαζί τους.

The post Μυστικός πράκτορας αποκαλύπτει πως να «διαβάσεις» έναν άνθρωπο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα