Αν δεν τα κάνεις αυτά κάθε βράδυ το πρόσωπο σου θα γεράσει πιο εύκολα από τι νομίζεις!

16:37 26/5/2017 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές βαριόσουνα να ξεβάψεις το πρόσωπό σου από το μακιγιάζ σου πριν πας για ύπνο; Αν συχνά επιλέγεις να μην περάσεις από αυτό το νυχτερινό τελετουργικό, θα πρέπει να ξέρεις ότι αφήνοντας το μακιγιάζ σου για μια νύχτα μπορεί να προκαλέσεις περισσότερη βλάβη από ό, τι μπορείς να φανταστείς. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τι πρέπει να κάνεις για να μην γεράσει εύκολα το πρόσωπο σου σύμφωνα με το BrightSide.

Παρακάτω μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις:Πρόληψη της ακμής

Αν νομίζεις ότι αυτό το πρόβλημα συμβαίνει μόνο στους εφήβους, τότε κάνεις λάθος. Στην πραγματικότητα,

η ακμή μπορεί να επιστρέψει εάν δεν πλένεις το πρόσωπό σου. Οι φραγμένοι πόροι συνήθως οδηγούν σε σπυράκια και φλεγμονή.

Εάν πάσχεις ή υποφέρεις από ακμή, χρησιμοποίησε ένα ειδικό μη λιπαρό και εύκολο στη χρήση μακιγιάζ και νερό για να το ξεπλύνεις.

Καθυστέρησε την διαδικασία γήρανσης

Όχι, δεν είναι μύθος. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι κάθε βράδυ το δέρμα σου αναγεννιέται. Αν δεν είναι καθαρό, θα γερνάει πιο γρήγορα. Δεν θα μπορείς να αποφύγεις τη χαλάρωση και οι πρώτες ρυτίδες θα εμφανιστούν νωρίτερα από ό, τι μπορείς να φανταστείς.

Ενυδάτωσε το πρόσωπο σου

Τα κύτταρα του δέρματος αναγεννούνται ταχύτερα τη νύχτα, βοήθησε έτσι το δέρμα σου με αυτή τη διαδικασία:

Αφαίρεσε το μακιγιάζ και στη συνέχεια εφάρμοσε μία ενυδατική.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πηγαίνεις στο κρεβάτι με ένα καθαρό, αναζωογονημένο πρόσωπο.

Επίσης, να θυμάσαι ότι η χρήση υψηλής ποιότητας μακιγιάζ είναι ζωτικής σημασίας για το δέρμα σου έτσι ώστε να είναι υγιές. Η κακή ποιότητα μακιγιάζ μπορεί να βλάψει το δέρμα σου και να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

Πάλεψε με τις αλλεργίες

Το δέρμα σου ενδέχεται να είναι επιρρεπές σε αλλεργικές αντιδράσεις, ακόμη και αν δεν έχεις παρατηρήσει ποτέ ορατά συμπτώματα. Ο ύπνος στο μακιγιάζ σου μπορεί να προκαλέσει έκζεμα και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.
Τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται αμέσως, αλλά αν δεν αφαιρέσεις το μακιγιάζ πριν τον ύπνο, θα παρατηρήσεις σύντομα κοκκινίλα, καύση και φαγούρα.

Ενυδάτωνε τα χείλια σου

Εάν νομίζεις ότι από τη στιγμή που πηγαίνεις στο κρεβάτι δεν υπάρχει κραγιόν στα χείλη σου, κάνεις λάθος. Ακόμα κι αν δεν το βλέπεις, το κραγιόν συνεχίζει να αφυδατώνει το λεπτό δέρμα σου και τελικά θα σε οδηγήσει σε ξηρά και σκασμένα χείλη.

Απέφυγε τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Εάν αφήνεις συχνά το μακιγιάζ σου, το δέρμα κάτω από τα μάτια σου θα γίνει σύντομα πιο σκοτεινό. Με άλλα λόγια, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια σου είναι καθ οδόν. Εάν καθαρίζεις το δέρμα σου από το μακιγιάζ, τα μάτια σου και η περιοχή γύρω από αυτά θα φαίνονται πιο υγιή και φρέσκα.

Προσπάθησε να αποτρέψεις την απομάκρυνση των βλεφαρίδων σου

Ποτέ μην αφήνεις τη μάσκαρα σου όταν πηγαίνεις στο κρεβάτι. Τα βλέφαρά σου ερεθίζονται και πρήζονται.

Χρησιμοποίησε μια μη αδιάβροχη μάσκαρα που είναι εύκολο να ξεπλυθεί. Πάντα να αφαιρείς τη μάσκαρα με ένα βαμβάκι. Ποτέ μην κάνεις κυκλικές κινήσεις, καθώς μπορεί να σπάσουν τις βλεφαρίδες σου και να τις καταστρέψουν.

The post Αν δεν τα κάνεις αυτά κάθε βράδυ το πρόσωπο σου θα γεράσει πιο εύκολα από τι νομίζεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα