Τουλάχιστον 39 νεκροί και 69 τραυματίες από την επίθεση σε club στην Κωνσταντινούπολη (Photos & videos)

01:32 1/1/2017 - Πηγή: iPop

Οπλισμένοι επιτέθηκαν σε club στην Κωνσταντινούπολη λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα. Τουλάχιστον 69 τραυματίες και 39 νεκροί σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης,Vasip Şahin. Τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίζει το συμβάν. Η αστυνομία ερευνά τους χώρους του κλαμπ Reina καθώς πιστεύεται ότι εκεί έχει βρει καταφύγιο ένας από τους δράστες.

Στο γνωστό nightclub Reina, στην περιοχή Ortakoy στη συνοικία Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης,

επιτέθηκαν οπλισμένοι άνδρες το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με το CNN Turk δύο οπλισμένοι άνδρες εισέβαλαν στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης – ο ένας ντυμένος ως Άγιος Βασίλης- άνοιξαν πυρ με μακρύκανα όπλα και όπως μεταδίδει το NTV υπάρχουν τραυματίες και νεκροί.

69 τραυματίες και τουλάχιστον 39 νεκροί σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης,Vasip Şahin ο οποίος χαρακτήρισε το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση.

«Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι σαράντα τραυματίστηκαν στην «τρομοκρατική επίθεση» που διαπράχθηκε στο νυχτερινό κλαμπ», δήλωνε νωρίτερα ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Vasip Şahin.

Μιλώντας για τις συνθήκες της επίθεσης, o Şahin δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι οι δράστες σκότωσαν πρώτα τον αστυνομικό, ο οποίος στεκόταν στην πόρτα του club και στη συνέχεια πήγε σε μια έξαλλη συμπεριφορά στο εσωτερικό, σκοτώνοντας αθώους πολίτες.

H αστυνομία δεν αρνείται τις πληροφορίες ότι οι δράστες είναι εντός του νυχτερινού κέντρου και γίνονται διαπραγματεύσεις, προκειμένου να παραδοθούν.

Ο Πρόεδρος της Αμερικής, Barack Obama, έχει δηλώσει ότι προσφέρει βοήθεια στην τουρκική Κυβέρνηση στις έρευνες για το συμβάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του λευκού Οίκου, Eric Schultz και συνέχισε λέγοντας «Ο Πρόεδρος έχει δώσει σαφής εντολές στην ομάδα του να προσφέρει αμέριστη βοήθεια στη Τουρκική Κυβέρνηση».

Την ίδια στογμη ο Ταγιπ Ερντογαν εχει ενημερωθεί για το συμβάν και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Η στιγμή της επίθεσης έξω από το club Reina:

İstanbul'da terör saldırı… 35 kişi hayatını kaybetti
Teröristin #Reina'ya girme anı kameraya böyle yansıdı pic.twitter.com/Vwm7eOwAgp

— Habertürk TV (@HaberturkTV) January 1, 2017

Ο ιδιοκτήτης του club, Mehmet Koçarslan, υποστήριξε ότι το club ειχε προειδοποιηθεί ότι υπάρχει η πιθανότητα επίθεσης και εξήγησε ότι η πληροφορία προήλθε απο τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, συμπλήρωσε ότι είχαν παρθεί μέτρα έξτρα προστασίας.

“Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μας είχαν προειδοποιήσει για μια πιθανή επίθεση πριν μία βδομαδα με 10 μέρες και είχαμε παρει επιπλέον μέτρα – μαζι με προστασία επιπλέον στην είσοδο. Και τελικά δείτε τι έγινε!» Ειπε ο Koçarslan στην Τουρκική Hurriyet.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο. Οι δράστες της επίθεσης αναζητούνται στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το νυχτερινό club.

700-800 άτομα υπολογίζεται ότι βρίσκονταν μέσα στο club την ώρα της επίθεσης.

Σύμφωνα με το RT ένας από τους ενόπλους φέρεται να κρύφτηκε στο εσωτερικό του club, ενώ η τύχη του δεύτερου δεν είναι σαφής.

Να θυμίσουμε πως η Κωνσταντινούπολη ήταν σε υψηλή επιφυλακή για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις, με περίπου 17.000 αστυνομικούς σε υπηρεσία στην πόλη.

Εικόνες μέσα από το club (CCTV) :

CCTV at the club #Istanbul #Turkey pic.twitter.com/RAvonGxyAI

Jewish Breaking News (@JBN) December 31, 2016

#BREAKING :Terorist attack at #Istanbul's Reina nightclub pic.twitter.com/W8RBTiF31h

— The Ankara Times (@TheAnkaraTimes) December 31, 2016

Photos:Ismail Coskun / Reuters

The post Τουλάχιστον 39 νεκροί και 69 τραυματίες από την επίθεση σε club στην Κωνσταντινούπολη (Photos & videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα