Μηνύματα για μια καλύτερη χρονιά- Πολιτικές ευχές για το 2017

20:59 31/12/2016 - Πηγή: iPop

Τα δικά τους μηνύματα για το νέο έτος που έρχεται στέλνουν οι πολιτικοί αρχηγοί ζητώντας να είναι σαφώς μια χρονιά καλύτερη από την αυτή που μας αποχαιρετά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά να ανακτηθεί η ελπίδα, ενώ ο Πρωθυπουργός τονίζει, πως η χώρα πρέπει να έχει τη θέση που της αξίζει με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επισημαίνει, πως το 2017 «πρέπει να γίνει αφετηρία αναγέννησης».

Αναλυτικά τα μηνύματα των πολιτικών:Προκόπης Παυλόπουλος:

Για την έλευση του νέου έτους μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

ζητώντας να ανακτηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία που ταιριάζει στη χώρα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε «Κατά το 2017 μπορούμε και πρέπει ν’ ανακτήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία που μας ταιριάζει» και υπογράμμισε πως «η σκέψη όλων πρέπει να στρέφεται περισσότερο σε όσους υπέστησαν τα μεγαλύτερα δεινά από την κρίση, τους οικονομικά ασθενέστερους και τους νέους που οδηγήθηκαν στη μετανάστευση».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Νίκος Βούτσης:

«Η άρση των ανισοτήτων, η αναστροφή της τάσης φτωχοποίησης και η ανακούφιση των αδύναμων αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Βουλής των Ελλήνων για το 2017» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής. Νικόλας Βούτσης στο πρωτοχρονιάτικό μήνυμά του.

Το μήνυμα του Προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:

«Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και στην αυγή του νέου έτους, εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας. Είναι κοινή παραδοχή πως το 2016 αποδείχτηκε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Αναμφισβήτητα, οι μεγάλες πολιτικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο, η πολύχρονη πια οικονομική κρίση, αλλά και η συνέχιση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, άφησαν το βαθύ αποτύπωμά τους.

Παρά τις διαρκείς δοκιμασίες, ο λαός μας υπερβαίνει με αξιοπρέπεια τις αντιξοότητες. Η ανθρωπιά που επέδειξαν σε στιγμές ανθρωπιστικής κρίσης οι συμπολίτες μας, υποδεχόμενοι και φιλοξενώντας τους πρόσφυγες, αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρότυπο μίμησης τόσο για εμάς όσο και για την παγκόσμια κοινότητα, αποδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα.

Προκειμένου να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος που δεν εξελίσσεται μακριά από εμάς, ιδιαιτέρως αν αναλογιστούμε το πρόσφατο τραγικό αποτύπωμά του στην καρδιά της Ευρώπης, θα χρειαστεί να καταβάλλουμε τις προσπάθειες που μας αναλογούν για ειρήνη, σταθερότητα, ανάπτυξη και δικαιοσύνη.

Αποχαιρετώντας το απερχόμενο έτος, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, θα ήθελα να ευχηθώ το 2017 να είναι η χρονιά όπου θα ξεκινήσει η οριστική επούλωση των βαθιών πληγών που έχει αφήσει η οικονομική κρίση στην κοινωνία.

Μέλημά μας είναι η άρση των ανισοτήτων, η αναστροφή της τάσης φτωχοποίησης και η ανακούφιση των αδύναμων, και δεν παύουμε να εργαζόμαστε για αυτό.

Ως μέλη της Βουλής έχουμε συναίσθηση της βαθιάς ευθύνης για να ανανεώσουμε την ελπίδα, τις προσδοκίες και το αίσθημα αξιοπρέπειας του λαού μας, ιδιαίτερα της νεολαίας και των πιο κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας.»

Αλέξης Τσίπρας:

O Πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του επισήμανε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι να φέρει τη χώρα στη θέση που της αξίζει.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως γνωρίζει τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν αρκετοί συμπολίτες μας, δεσμεύτηκε πως το νέο έτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά και τόνισε:

«Σταθεροποιήσαμε την ελληνική οικονομία. Περάσαμε επιτέλους σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μειώσαμε την ανεργία κατά 3 επιπλέον μονάδες. 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας απόκτησαν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση διευρύνθηκε. Η Ελλάδα από τελευταία, έγινε πρώτη χώρα στις 28 της Ε.Ε. στην απορροφητικότητα πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά και δείτε το μήνυμα του Πρωθυπουργού για την Πρωτοχρονιά.

Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Το 2016 φεύγει, αφήνοντας πίσω του ένα αίσθημα απογοήτευσης και εθνικής κατάθλιψης. Η απάντηση, όμως, στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση. Το 2017 πρέπει να γίνει αφετηρία αναγέννησης. Για την πατρίδα μας και για όλους τους πολίτες» υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του για το νέο έτος και σημείωσε:

«Γι’ αυτό οι Έλληνες πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις. Να αντικρίσουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Να μην υποσχόμαστε την επιστροφή στο χθες, απλά επειδή δεν μπορούμε να οραματιστούμε το αύριο. Να διαμορφώσουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο με δύο προϋποθέσεις: Την αλήθεια και τη διάθεση για πραγματική αλλαγή».

Επίσης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε:

Μετά από 6 χρόνια κρίσης, κανένας δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει ακόμα τα προβλήματα των πολιτών με απάθεια και εξοργιστική ανεπάρκεια. Είναι η ώρα, ως κοινωνία, να αλλάξουμε όσα μας κρατάνε πίσω. Να ανακαλύψουμε ξανά τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της μεθοδικότητας, της ατομικής ευθύνης. Να αφήσουμε πίσω μας ξεπερασμένες ιδεοληψίες και κακές πρακτικές προηγούμενων 10ετιών

Και τόνισε: «Η επόμενη καλή μέρα για τη χώρα μας δεν μπορεί να έρθει χωρίς κοινή προσπάθεια. Χωρίς μια πανελλήνια εκστρατεία εθνικής ανάταξης. Οι Έλληνες είμαστε ένας υπερήφανός λαός. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη σημερινή μιζέρια. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία μας, αλλά κυρίως απέναντι στις νέες γενεές, να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο για την πατρίδα μας. Οι ευχές μου για το 2017, δεν είναι τυπικές. Έχω πίστη στις δυνάμεις των Ελλήνων. Πολλές φορές στην ιστορία μας, οι μεγάλες προκλήσεις αναδείκνυαν τον καλύτερο εαυτό μας. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα»

«Ας είναι το 2017, το έτος που θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!» είπε στο κλείσιμο του μηνύματος του.

Φώφη Γεννηματά:

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε μήνυμα με την ευκαιρία του νέου έτους, εστιάζοντας στην ανάγκη για «εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε μπροστά για ένα καλύτερο παρόν».

«Σε πείσμα των δυσκολιών, μπορούμε να βάλουμε περισσότερο χαμόγελο και αισιοδοξία στην καθημερινότητά μας. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να αφήσουμε πίσω μας την κρίση», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε : «Ας το καταλάβουν επιτέλους όλοι το 2017. Τέρμα οι σωτήρες και οι αυταπάτες. Κανένας μόνος δεν μπορεί. Με εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε μπροστά για ένα καλύτερο παρόν, για ελπίδα για το μέλλον. Πριν απ΄όλα για τα παιδιά μας. Γιατί τους αξίζει. Καλή χρονιά με υγεία για όλους».

Δημήτρης Κουστούμπας:

«Χρόνια πολλά, καλή και αγωνιστική χρονιά να έχουμε τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Το 2017 μπορεί να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα σε αυτή την προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη σε όφελος πραγματικά του λαού μας, σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ευχόμαστε πραγματικά, από βάθους καρδιάς, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, να έχουμε καλή χρονιά, χρόνια πολλά και κυρίως καλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες, με υγεία και ευτυχία» δήλωσε.

Σταύρος Θεοδωράκης:

«Να μην χάνουμε την ελπίδα μας και να πιστεύουμε στις κρυφές δυνάμεις της πατρίδας μας», ευχήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Καλή Χρονιά σε όλους. Να μη χάνουμε την ελπίδα μας, να πιστεύουμε στις κρυφές δυνάμεις της πατρίδας μας που είναι εν υπνώσει και κάποια στιγμή πρέπει να τις βγάλουμε μπροστά», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο μήνυμά του και προσθέτει: «Ο καθένας από εμάς να προσπαθήσει για το καλύτερο, να δημιουργεί και να προσφέρει».

Πάνος Καμμένος:

«Το 2017 θα αποδειχθεί έτος εθνικής ανάτασης και ανασυγκρότησης, η καινούρια χρονιά είναι μια καινούρια αρχή», εκτιμά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και τονίζει «η χώρα μας, παρά τη δημοσιοοικονομική κρίση, παρέμεινε ο βασικός πυλώνας σταθερότητας και το προπύργιο της Ευρώπης στον αγώνα για την ανάσχεση της εξάπλωσης των φονταμενταλιστικών τάσεων και ασύμμετρων απειλών, από το τόξο αστάθειας της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής» και παρατηρεί ότι το έτος που μας πέρασε «οι Ένοπλες μας Δυνάμεις αποτέλεσαν την ισχυρή δύναμη αποτροπής για όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια και είναι η διαχρονική δύναμη σταθερότητας και εγγύησης της άμυνας της χώρας, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα ηγεμονικές φαντασιώσεις και ανιστόρητες διεκδικήσεις».

Διαβάστε επίσης:

2016: Ανασκόπηση στη χρονιά που όλοι βιάζονται να αποχαιρετήσουν (Photos)

photo:Happy New Year 2017 Pictures

The post Μηνύματα για μια καλύτερη χρονιά- Πολιτικές ευχές για το 2017 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα