Μόλις 108 θύματα από τον κορονοϊό στην Ελλάδα λίγο πριν το Πάσχα

18:22 17/4/2020 - Πηγή: iPop

Το Πάσχα πλησιάζει και τα μέτρα για τον περιορισμό του ιού αυξάνονται. Πόσα είναι τα κρούσματα τη Μεγάλη Παρασκευή;

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου, 17 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.224. Από τα κρούσματα αυτά το 56% αφορά άνδρες.

Από

τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 14 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 67 έτη και το 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 35 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ακόμα, τρεις νέους καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό να φτάνει τους 108 με 29 γυναίκες (26.5%) και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 89.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Να θυμίσουμε πως τα μέτρα ενόψει Πάσχα έχουν αυξηθεί από την κυβέρνηση κι έτσι από το Μεγάλο Σάββατο και ώρα 21:00 έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα (ξημερώματα Τρίτης) επεκτείνεται το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όλη τη χώρα για κάθε μετακίνηση που θα κρίνεται καταχρηστική, ενώ θα ακολουθεί και αφαίρεση των πινακίδων για όσους δεν τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Επίσης, κλειστές παραμένουν οι εκκλησίες, καθώς και τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα με τα νέα κρούσματα τη Μεγάλη Παρασκευή να είναι 17, κάτι που δείχνει ότι τα αυστηρά μέτρα της Ελλάδας ήταν απαραίτητα για να περιοριστεί ο ιός στη χώρα.

Κορονοϊός: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στην “επιπέδωση” της επιδημικής καμπύλης (Video). 

Διαβάστε ακόμα:

Παράταση στο ωράριο των σούπερ μάρκετ την Μεγάλη Παρασκευή

Photo: unsplash/Fusion Medical Animation

Το άρθρο Μόλις 108 θύματα από τον κορονοϊό στην Ελλάδα λίγο πριν το Πάσχα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόλις 108, Ελλάδα, Πάσχα,molis 108, ellada, pascha