Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση διώχνει την μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα

21:17 12/1/2016 - Πηγή: iPop

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Eldorado Gold είχε νωρίτερα ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε νέα, σκληρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης, λέγοντας πως « διώχνει την μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα».

Ο κ. Ράιτ προσερχόμενος στην συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε πως «Ελπίζουμε ότι το ΣΤΕ θα βγάλει μια ακόμη απόφαση υπέρ μας», ενώ είπε πως θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της

ΝΔ σχετικά με τα όσα έχει κάνει εταιρεία μέχρι στιγμής και τα σχέδιά της.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά την συνάντησή του με τον κ. Ράιτ είπε:

«Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.

Καλώ τον κ. Τσίπρα να παρέμβει, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα άμεσα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα με τις Σκουριές κλειστές».

Να σημειώσουμε πως νωρίτερα τo Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος ενέκρινε έπειτα από εισηγήσεις του Πάνου Σκουρλέτη και του Γιάννη Τσιρώνη την επιβολή προστίμων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ στην Eldorado Gold.

Τα επενδυτικά σχέδια της καναδικής κατασκευαστικής εταιρείας Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής αναστέλλονται, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της πολυεθνικής Πολ Ράιτ, η εταιρεία είναι δυσαρεστημένη από τη στάση της ελληνικής Κυβέρνησης.

The post Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση διώχνει την μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα